İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa, Ermeni yasasında geri adım atmıyor

Fransız haber ajansı AFP’ye açıklamalarda bulunan tasarının mimarı iktidar partisi Halk Harekat Birliği (UMP)’nin milletvekili Valeri Boyer, tasarıdan geri adım atmalarının mümkün olmadığını belirtti. Boyer, Fransa’nın 2001 de soykırım tasarısını kabul ettiğini belirterek 2006’da meclisten geçen yasanın Mayıs ayında senatodan geri döndüğünü, fakat bu sefer kararlı olduklarını dile getirdi… Senatör Philippe Kaltenbach da Türkiye’nin Fransa’ya karşı sert tavrını şantaj olarak niteleyerek “Bu tutum karşısında Fransa değerlerinden vazgeçmemeli” diye konuştu.

 Fransa Milli Meclisi’nin 22 Aralık’ta görüşeceği Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasına ilişkin yasaya Türkiye’nin sert tepki göstermesine rağmen, iktidar partisi tasarıda geri adımın kesinlikle olmayacağını belirtiyor.
Fransız haber ajansı AFP’ye açıklamalarda bulunan tasarının mimarı iktidar partisi Halk Harekat Birliği (UMP)’nin milletvekili Valeri Boyer, tasarıdan geri adım atmalarının mümkün olmadığını belirtti. Boyer, Fransa’nın 2001 de soykırım tasarısını kabul ettiğini belirterek 2006’da meclisten geçen yasanın Mayıs ayında senatodan geri döndüğünü, fakat bu sefer kararlı olduklarını dile getirdi.
TÜRKİYE 2011’DE DE AYNI TEHDİDİ YAPTI AMA İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞTİ
Senatör Philippe Kaltenbach da Türkiye’nin Fransa’ya karşı sert tavrını şantaj olarak niteleyerek “Bu tutum karşısında Fransa değerlerinden vazgeçmemeli” diye konuştu. 2001’deki soykırım iddialarının Fransa tarafından resmi olarak tanınma sürecini de anlatan Kaltenbach, Türkiye’nin ilişkilerin tehlikeye gireceği tehdidini o tarihte de yaptığını; ancak olay sonrası Türkiye ile Fransa’nın ticari ortaklığının önceki yıllara göre çok daha ileri gittiğinin altını çizdi. Senatör, “Türkiye şimdi de aynı taktiği uyguluyor” dedi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bernard Valero ise yaptığı açıklamada Türkiye ile Fransa arasında her alandaki güçlü ortaklığa değinerek “İki ülke arasında bölgesel ve ulusal konularda çok önemli görüş alışverişleri bulunmaktadır. Umuyorumki karşılıklı anlayış çerçevesinde bu ilişki daha ileri seviyeye taşınacaktır.” açıklamasında bulundu.
(CİHAN)

Yorumlar kapatıldı.