İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan “Tsaghkazart” Korosu Almanya Turnesinde

Erivan’ın “Tsaghkazart”  korosu, Ermenistan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı ve Ermenistan’ın Almanya’daki Büyükelçiliği himayesiyle düzenlenen “Almanya Konserler Turnesinin”  ilk ayağı,16.12.2011 tarihinde Berlin’de kalabalık bir müziksever dinleyicilerin de hazır bulunduğu başarılı bir konserle başladı.

Öngörülen program gereğince Koro, ikinci konserini 17.12.2011 tarihinde Frankfurt-Hanau kentinde verirken,18.12.2011 tarihinde Stuttgart kentindeki Pazar konseriyle Almanya’daki Konser Turnesini tamamladı.
“Tsaghkazart”  korosunun, Almanya’daki konserlerinde genellikle dinleyiciler arasındaki müziksever Ermenilerin sayısının seyrekliğine mukabil, çok sayıda müziksever kalabalık bir Alman dinleyici topluluğun olması dikkatlerden kaçmadı.
“Tsaghkazart”  korosu Eylül 2007de Erivan’ın Ararat bölgesi dini önderlik himayesi ile başta halk müziği, klasik Ermeni müziği, caz müziği, Kilise müziği, olmak üzere her türlü Ermeni müziğini dış dünyaya tanıtmak amacıyla kuruldu. Koronun kadrosu,  yüksek müzik okulu ve konservatuar mezunu 6 kadınlar Koro şefi Mezzosoprano Lilit Krikoryan, soprano Vartuhi Torosyan, soprano Anna Avetikyan, Dramatik soprano Roza Hovsepyan, Lirik-dramatik soprano Anna Musayelyan, Lirik-dramatik soprano Mariam Honnisyan’dan kurulu.
Koro,17.12.2011 tarihli Frankfurt-Hanau konserinde, çoğunluğu Alman müzikseverlerin olduğu kalabalık bir dinleyici topluluğuna, Ermeni bestekârlar Arno Babacanyan, Hovannes Badalyan, Tatul Altunyan, Dikran Çuhacıyan, Sayat Nova ve diğer ünlü Ermeni bestekârların sevilen eserlerini büyük bir başarıyla sundular ve yüksek beğeni ve alkış topladılar. Koro aynı zamanda Pazar günkü Ermeni kilise ayinine katılarak kilise müziğini icra ettiler ve ilahiler okudular.
                                                                                              Dr.med. Sarkis Adam
                                                                                                  Almanya.

Yorumlar kapatıldı.