İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bozkır, Ermeni tasarısı görüşmeleri için Fransa’da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tasarının Fransa Parlamentosu’nda yapılacak oylama öncesinde Paris’te bir dizi temaslarda bulunacak. Bozkır, Fransa Cumhurbaşkanı Dış Politika Danışmanı ve Dışişleri Bakanı ile görüşecek.

CİHAN   –   17.12.2011 – 14:13  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tasarının Fransa Parlamentosu’nda yapılacak oylama öncesinde Paris’te bir dizi temaslarda bulunacak. Bozkır, Fransa Cumhurbaşkanı Dış Politika Danışmanı ve Dışişleri Bakanı ile görüşecek.
Fransa Ulusal Meclisi Kanunlar Komisyonu’nda 2011 yılında kabul edilen “Yasa Tarafından Tanınan Soykırımların Varlığının İnkârının Cezalandırılması” yasa teklifi, 22 Aralık’ta Fransa Parlamentosu’nda oylanacak. Türkiye, teklifin parlamentodan geçmemesi için diplomatik atağa geçti.
Fransa’ya giden Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Fransız Ulusal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Axel Poniatowski (Halk Hareketi Birliği, UMP), Fransız Sosyalist Parti (PS) Milletvekili Pierre Moscovici, Senatör Jean-Claude Gaudin (Halk Hareketi Birliği (UMP) Grup Başkanı), Fransız Ulusal Meclisi Sosyalist Parti Grup Başkanı Jean-Marc Ayrault, Senatör Nathalie Goulet (Merkezi Birlik [UC]), Ulusal Meclis Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Michel Diefenbacher, Cumhurbaşkanı Dış Politika Danışmanı Büyükelçi Jean – David Levitte, Dışişleri Bakanı Alain Juppé, Fransız Ulusal Meclisi UMP Grup Başkanı Christian Jacob ve Fransız Ulusal Meclisi Başkanı Bernard Accoyer (UMP) ile görüşecek.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1216213&title=bozkir-ermeni-tasarisi-gorusmeleri-icin-fransada

Yorumlar kapatıldı.