İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, İtalyan firmalarını Ermenistan’da yeni nükleer santralin inşasına katılmaya davet etti

İtalya’ya bir ziyarette bulunan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 13 Aralık’ta İtalyan mevkidaşı Georgio Napolitano’yla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı basın sekreterliğinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre; Serj Sarkisyan İtalyan Birliğinin tesisinin 150 yılı vesilesiyle dost İtalya’ya gerçekleştirdiği ziyareti ve katıldığı kutlama etkinliklerini muhabbetle hatırladığını belirtti.
Sarkisyan, Ermeni Matbaacılığının 500. Yılı Sergisinin Venedik’te cumhurbaşkanı Napolitano’nun yüksek himayesinde başlamış olmasının önemli olduğunu kaydetti. Bu vesileyle İtalyan cumhurbaşkanı, Venedik’in Ermeniler için özellikle eğitim ve kültürün gelişimi açısından önemli bir payanda notası olarak büyük bir rol oynadığını belirtti. İtalya cumhurbaşkanına göre; iki halkın yakınlaşmasının önünde engeller bulunmamakta. Buluşmada her iki taraf ta Ermenistan cumhurbaşkanının çalışma ziyaretinin Ermeni-İtalyan ilişkilerinin üst düzeyde değerlendirilmesi, yeni ve gelecek vadeden alanların ana hatlarının belirlenmesi  için iyi bir vesile olduğu kanaatini belirttiler. Ermenistan ve İtalya cumhurbaşkanları özellikle alternatif olmak üzere  enerji, nükleer enerji alanlarını saydılar. Serj Sarkisyan, bu alandaki deneyimlerini dikkate alarak İtalyan firmalarını da Ermenistan’da yeni nükleer santralin inşasına katılım da dahil olmak üzere Ermenistan’daki projelere katılım için davet etti.
İki ülke lideri ekonomik ilişkilerin gelişimi açısından işadamlarının sıkça temasları ve iş kongreleri gerçekleştirilmesinin önemini belirtiler, bu konu Ermenistan ve İtalya Dışişleri bakanlarının bugün sabah gerçekleştirdikleri buluşmada mutabakat sağladıkları kaydedildi. Başkan Napolitano, cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın İtalyan iş çevreleriyle buluşmalarının İtalya’nın Ermenistan ekonomisine yatırımlara kazandırılmasında, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimi için ek bir teşvik unsuru olacağı yönünde umudunu ifade etti.
Serj Sarkisyan ve Georgio Napolitano; Ermenistan-AB işbirliği, aralarında Dağlık Karabağ sorunu müzakere süreci olmak üzere bölgesel sorunlara da değindiler.
Biraz sonra Cumhurbaşkanının Roma Belediye Bşk. Gianni Alemanno’yla buluşması gerçekleşecek. Sarkisyan daha sonra Brask Müzesinde Roma’da Ermeni haçkarı sergisinin açılış törenine katılacak, ayrıca ″Dvin: Avrupa ve Asya arasındaki Ermenistan Başkenti″ başlıklı sergiyi de ziyaret edecek.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.