İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenice’ye sahip çıkacaklar

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği yeni dernek binasının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Sercan Çakaroğlu, Ermeni dilini korumayı ve Ermeni kültürünü diğer halklara tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği yeni yerinde düzenlenen etkinlik ile açıldı. Etkinliğe, sanatçı Yaşar Kurt ve SGD üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.
Ermeniceyi korumak asıl amaç
Ermenice konuşma yapan Caner Erzurumluoğlu, derneğin amaç ve faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.
Ardında Türkçe konuşma yapan Sercan Çakaroğlu, derneğin 2010 yılında açıldığını hatırlattı. UNESCO raporuna göre, yok olmakta olan dillerden biri olan Batı Ermenice’sini yaşatma ve yaymanın öncelikli amaçlarından olduğunu belirten Çakaroğlu, Ermeni kültürünü Türkiye’de yaşayan diğer halklara tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.
Çakaroğlu, Ermenice kurslar düzenlediklerini, okullarda öğretilen tarih bilgisine altefnatif olarak sözlü tarih çalışmalarıyla; geçmiş, şimdi ve gelecek arasında zayıflayan bağları güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca film, fotoğraf, dans, müzik gibi alanlarda atölye çalışmaları ve kültürel etkilikler organize ettiklerini aktaran Çakaroğlu, dernek bünyesinde yapılan tüm etkinliklerin herkese açık olduğunu duyurdu.
Konuşmaların ardından Ermeni kültüründe, bereket, kardeşlik, birlik ve beraberlik anlamı taşıyan nar, yere vurularak patlatıldı. (ETHA)

Yorumlar kapatıldı.