İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeni Soykırımı İnkarına Ceza Yasası” 19 Aralık’ta Fransa Meclisinde

Fransa’da yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni lobisinin Oyunu almak isteyen Sarkozy’nin de desteklediği yasa tasarısı 19 Aralık’ta mecliste görüşülecek.Fransa’da yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni lobisinin Oyunu almak isteyen Sarkozy’nin de desteklediği yasa tasarısı 19 Aralık’ta mecliste görüşülecek. Tasarı kabul edilirse senatoya gönderilecek. Senatonun da kabul etmesi durumunda tasarı onay için Cumhurbaşkanı’nın önüne getirilecek.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da “Türkiye ‘Ermeni soykırımını’ kabul etmezse gerekeni kanunlar ile yaparız” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ‘Ermeni soykırımı inkarına ceza yasası’ için harekete geçti. Kendi partisi olan iktidardaki UMP partisinden 50 kadar milletvekilinin, Fransız kanunlarını AB hukuğuna uydurmak için Fransa Ulusal Meclisi’ne verdikleri ‘Fransa tarafından kanun ile tanınmış soykırımların inkarı ve küçük görülmesi suçlarına 1 sene hapis ve 45 bin Euro para cezası’nı öngören kanun tasarısı jet hızı ile kanun komisyonu tarafından kabul edilerek meclis gündemine alındı. 19 Aralık günü meclis genel kuruluna gelecek olan kanun tasarısı yapılacak görüşmelerden sonra oylanacak. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Ermenilerin oy ağırlığı da göz önüne alınarak meclis genel kurulundan geçmesi garanti görülen kanun teklifi daha sonra görüşülmek üzere Fransa senatosuna gönderilecek. Tasarı, senoto tarafından da kabul edilirse onay için Cumhurbaşkanı’na gidecek.
DİĞER BİR KANUN TASARISI DA SENATODA
Bundan bir kaç ay önce yapılan senato seçimlerine kadar sağ partili senatörlerin çoğunlukta olduğu Fransa senatosu sosyalist partili senatörlerin seçimleri kazanmasıyla Fransız solunun eline geçti. Senatonun yeni üyelerinden Ermeni aktivist senatör Philippe Kaltenbach 5 Mayıs’ta senatodan geçirilmeye çalışılan fakat anayasaya aykırı olması nedeni ile reddedilen kanun tasarısını olduğu gibi tekrar senatonun gündemine getirdi. Yasa tasarısı, 5 Mayıs 2011 tarihinde anayasaya uygun olmadığı gerekçesi ile UMP partili senatörler tarafından red edilmişti.
Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak isteyen adayların, Ermeni oylarını almak için yaptıkları bu yarış, kendi siyasetçi ve vatandaşların da da büyük tepki topluyor. Bir çok tarihçiyi, Fransa’da yaşayan Türkleri ve Türk asıllı fransızları, hukuk adamlarını ve Türkiye ile olan ilişkileri hiçe sayarak yapılan bu oy kapma yarışında ‘sözde Ermeni soykırımı’nın kullanılması tepkilerin artmasına neden oluyor.
DHA(GE/İD)

Yorumlar kapatıldı.