İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kökenli Belediye Başkanı’ndan Troy’a “Soykırım” Anıtı

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
New York eyaleti’ndeki Troy şehrinde bulunan Ermeni Amerikan toplumu, Hudson nehri kıyısındaki Riverfront Park’a bir sözde Ermeni soykırımı dikmeye hazırlanıyor.New York merkezli Timesunion.com tarafından yayınlanan habere göre Cuma günü parkı ziyaret eden Ermeni din adamları, “soykırım” anıtının inşa edileceği alanın kutsandığı bir ayin gerçekleştirdi.

 Ayine katılan Papaz Vincent Kumjian, “Ermeni Mirası Anıtı” adlı anıtın “1915 ve 1917 yılları arasında Osmanlı Türkleri tarafından katledilen Ermenilerin” kutsal hatıraları adına inşa edileceğini söyledi.
Şehrin Ermeni asıllı Belediye Başkanı Harry Tutunjian’ın da desteklediği proje çerçevesinde beş yılı aşkın süredir hazırlanmakta olan “soykırım” anıtının tamamlanmakta olduğu ve granit anıtın Troy şehrinin Hudson nehri kıyısındaki parkı yenileme çalışmalarının sona ermesiyle birlikte 2012 yılında dikileceği bildiriliyor.
Anıt projesi için şimdiye dek 15,000 dolar bağış toplandığı bildiriliyor.
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı program sırasındaki konuşmasında şehrin ABD’deki ikinci Ermeni kilisesine ev sahipliği yaptığını söyleyen Tutunjiyan, “Ermeniler, Troy şehrine 1800’lü yılların sonlarında geldiler. Ailelerimiz dünyanın çeşitli bölgelerine dağılırken, halkımızın bir kısmı yeni yurdu olarak Troy’u benimsedi. Köklerimle gurur duyuyorum,” diye konuştu.
Troy şehrinde yaklaşık 418 Ermeni kökenli Amerikalının yaşadığı tahmin ediliyor.

Yorumlar kapatıldı.