İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Saro Dadyan’dan İki Kitap

İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencisi Saro Dadyan’ın iki kitabı, iki farklı yayınevi tarafından peş peşe yayımlandı…Yeditepe Yayınları’ndan çıkan ‘Osmanlı’nın Gayrimüslim Tarihinden Notlar’ ve Everest Yayınları tarafından yayımlanan ‘Osmanlı’da Ermeni Aristokrasisi’ adlı kitaplar, Osmanlı tarihi içinde genelde gayrimüslimlerin özelde de Ermeniler’in yaşadıkları olayları, geçirdikleri tarihsel süreci ele alıyor.

*****************
İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencisi Saro Dadyan’ın iki kitabı, iki farklı yayınevi tarafından peş peşe yayımlandı.
İstanbul Şehir Üniversitesi’nde tarih öğrenimi gören Sado Dadyan’ın, Osmanlı tarihi içinde genelde gayrimüslimlerin özelde de Ermeniler’in yaşadıkları olayları, geçirdikleri tarihsel süreci ele aldığı iki kitabı yayımlandı.
Yeditepe Yayınları’ndan çıkan ‘Osmanlı’nın Gayrimüslim Tarihinden Notlar’ ve Everest Yayınları tarafından yayımlanan ‘Osmanlı’da Ermeni Aristokrasisi’ adlı kitaplar, Osmanlı tarihi içinde genelde gayrimüslimlerin özelde de Ermeniler’in yaşadıkları olayları, geçirdikleri tarihsel süreci ele alıyor.
Saro Dadyan, ‘Osmanlı’nın Gayrimüslim Tarihinden Notlar’ adlı kitabında Osmanlı gayrimüslimlerinin hem kendi yaşantılarını, çekişmelerini hem de gayrimüslimlerin toplumun geneliyle olan ilişkilerini, Osmanlı İmparatorluğu’nun kozmopolit yapısını sade bir dille okuyuculara sunuyor. Dadyan kitabında resmi tarihin dışında Osmanlı toplumuna ve tarihine bir de gayrimüslim toplumların gözüyle bakılmasını sağlıyor.
‘Osmanlı’da Ermeni Aristokrasisi’ adlı kitap ise 1554’den imparatorluğun son günlerine kadar Osmanlı içerisindeki Ermeni aristokrasisini, ‘Amira’ olarak isimlendirilen Ermeni Beyleri ile bakanlık ve müsteşarlık mevkilerine yükselmiş Ermeni bürokratları ekseninde ele alıyor. Dadyan’ın kitabı, Amiralar ve Genç Ermeniler’in geçirdikleri tarihsel ve toplumsal değişim süreci üzerinden Osmanlı’nın ve Ermeni toplumunun dönüşümünü, biyografilere ağırlık vererek inceliyor.

Yorumlar kapatıldı.