İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fark etmemek kandırmak olur

Gohar Hakobyan * /Taraf
 Resmî verilere göre milli azınlıklar Ermenistan nüfusunun % 4’ünü oluşturmakta. Sayı olarak en geniş topluluk ise 50.000-60.000 ile Yezidiler.

Resmî verilere göre milli azınlıklar Ermenistan nüfusunun % 4’ünü oluşturmakta. Sayı olarak en geniş topluluk ise 50.000-60.000 ile Yezidiler. Yezidilerin “Midia Şangal” derneği Yezidilerin haklarını korumaya ve seslerini duyurmaya çalışıyor.
Dernek Başkanı Amo Şaroyan Ermenistan vatandaşları olarak bütün anayasal haklardan faydalandıklarını, buna rağmen bazı sorunların olduğunu söylüyor. Yasaların milli azınlıkların, özellikle Yezidilerin parlementoya, hükümete, yargı sistemine, Merkez Seçim Kurulu’na ve diğer kurumlara katılımını öngören maddelerinin olmasını da sözlerine ekliyor. Parlementonun Adalet Komisyonu ve meclisteki partiler siyasi parti listelerinde %3 azınlık mensubu bulundurma yönündeki teklifini de olumlu karşılamışlar. Fakat Şaroyan işin tekliften öteye gitmediğini de belirtiyor.
“Kişisil bir sohbette eğer mecliste milletvekilimiz yoksa yasama hakkımızın olmadığını söyledim şakayla karışık”. Amoyan en iyi ihtimalle Yezidilerin köy muhtarı veya köy muhtarı vekili olduklarını belirtip Ermenistan Cumhurbaşkanlığı’nın Halk Konseyi’nde bile temsilcileri olmadığını dile getiriyor. Buna karşın Ombudsman Ofisi’nde “kendilerinden” birinin olduğunu söyleyip Omdusdman Danışmanı Rüstem Mahmudyan’ın Yezidi olduğunu belirtiyor.
Şaroyan’a göre, Ermenistan’daki bazı olaylar ayrımcılık sonucunda değil, görmezden gelindikleri için kendi kendini kandırmış hissediliyor. Örneğin temsilci olarak katıldığı bir davada sanık Yezidi ve entellektüel açıdan çok zayıf, II.

Yorumlar kapatıldı.