İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik’le 1 saat

İsmail Aktaş /Hürriyet
Başbakan Tayyip Erdoğan ile evinde görüşen, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, saat 16.00’da Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti… Görüşmede, Türkiye’deki din özgürlüğü, insan hakları ve Ruhban Okulu’nun açılması konuları ile Hristiyan Katolikler ile Ortodokslar arasındaki diyalogun konuşulduğu belirtildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile evinde görüşen, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, saat 16.00’da Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti.
Joe Biden’ın ziyaretinden saatler önce, Amerikalı ajanlar, Patrikhane ve çevresinde güvenlik kontrolü yaptı. Korumalar ve eğitimli köpek, Patrikhane ve çevresini didik didik aradı. Patrikhane çevresindeki çatılara da Özel Harekat ekipleri yerleştirildi. Joe Biden’ı, Patrikhane girişinde, ABD Başpiskoposu Dimitrios karşıladı. Biden, daha sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmeye geçti. Joe Biden ile Bartholomeos, yaklaşık 1 saat görüştü. Görüşmede, Türkiye’deki din özgürlüğü, insan hakları ve Ruhban Okulu’nun açılması konuları ile Hristiyan Katolikler ile Ortodokslar arasındaki diyaloğun konuşulduğu belirtildi. İkili görüşmenin ardından Joe Biden, pederlerle kısa süre konuştu. Daha sonra ise Patrikhane içerisindeki Aya Yorgi Kilisesi’ne geçildi. Kilisenin gezilmesi sırasında, Bartholomeos ve Dimitrios, Joe Biden’a bilgi verdi. Joe Biden, 1 saat 45 dakika süren Patrikhane ziyaretinin ardından, alkışlarla ayrıldı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19387774.asp

Yorumlar kapatıldı.