İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail Parlamentosu Knesset Komisyon başkanının ricasıyla Ermeni Soykırımı Tasarısına ilişkin görüşme ertelendi

İsrail Parlamentosu Knesset Eğitim, Kültür ve Spor Komisyon başkanının ricasıyla Ermeni Soykırımı Tasarısına ilişkin görüşme Aralık ortasına kadar ertelendi. Gerekçe Knesset başkanı Reuven Rivlin’in oturumda hazır bulunma arzusu.Hatırlatalım; IzRus portalının verdiği habere göre Alex Miller’ın başkanlığını yaptığı Komisyon  oturumunun 5 Aralık’ta yapılması öngörülmekteydi, ancak bu tarihin 4 gün öncesinde görüşmenin 1-2 haftalığına ertelenmesi kararı alındı.

Alex Miller, Parlamento başkanının yurt dışında olacağı , bu sebeple de konunun görüşülmesinin ertelenmesine karar verildiğini kaydetti. Miller, her halukarda Ermeni Soykırımı meselesinin görüşülmesinin Aralık ayında gerçekleştirileceğini, yeni tarihin önümüzdeki hafta başında belli olacağını de sözlerinde ifade etti.
İlk verilere göe Komisyon üyelerinin büyük bölümünün Ermeni Soykırımının tanınmasına karşı olduğunu kaydedelim. Koalisyon üyeler, Likud ve Evimiz İsrail partileri ilkesel olarak farklı tutumlara sahipler. İktidar ortağı partilerin hissedilr bir bölümü Ermeni Soykırımının tanınmasına taraf. Evimiz İsrail Partisi üyeleri, sorunun tartışılmasının İsrail’le askeri işbirliğine zarar verdiğini iddia ederek sorunun görüşülmesine tamamıyla karşıt görüş ifade etmekteler.

İsrail Dışişleri Bakan yard. Daniel Ayalon konuya ilişkin açıklamasında ″Knesset’in Soykırımı tanıması yönünde hiçbir şans yok, bu mümkün değil. Biz yüz sene önce meydana gelmiş tartışmalı tarihi meseleler sebebiyle Müslüman dünyadaki başlıca stratejik partnörümüzle ilişkilerimize zarar veremeyiz″ dedi.
http://news.am/tur/news/84385.html

Yorumlar kapatıldı.