İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım iddiaları Alman Der Spiegel’de

Oğuz Düzgün
Almanya’nın ünlü Haber-Magazin dergisi Der Spiegel’in Aralık sayısında, Osmanlı’nın Ermenilere karşı soykırımda bulunduğu iddia edildi. Üstelik bu haberde Türklerin ve İranlıların milli oyunu olan satranç oyunu da Ermenilerin milli oyunu olarak tanıtılıyor. Julia Prosinger imzalı yanlı haberde, tarihi gerçekler göz ardı edilerek 1915 yılında Osmanlı’nın Ermenileri imha etmeye başladığı iddia ediliyor. Haberin devamında ise Osmanlı’nın yaklaşık 1 milyon Ermeni’ye karşı katliam uyguladığı iddia ediliyor.

******* 
Oğuz DÜZGÜN / Stuttgart
Almanya’nın ünlü Haber-Magazin dergisi Der Spiegel, Aralık 2011 sayısında Türklerin Ermenilere karşı soykırımda bulunduğunu iddia etti.
Üstelik bu haberde Türklerin ve İranlıların milli oyunu olan satranç oyunu da Ermenilerin milli oyunu olarak tanıtılıyor. Julia Prosinger imzalı yanlı haberde, tarihi gerçekler göz ardı edilerek 1915 yılında Osmanlı’nın Ermenileri imha etmeye başladığı iddia ediliyor. Haberin devamında ise Osmanlı’nın yaklaşık 1 milyon Ermeni’ye karşı katliam uyguladığı iddia ediliyor.
Bu dönemde bölgede yaşayan milyonlarca Müslüman’ın devlet kurma amacındaki Ermeniler tarafından katledildiği gerçeği haberde anlatılmıyor. Gerçeklerle alakası bulunmayan yalanların tarihi bir gerçeklikmiş gibi yansıtıldığı haberde, Karabağ’dan bahsedilmesine rağmen Ermenilerin bu bölgede Azerilere yönelik gerçekleştirdikleri sistemli soykırımdan bahsedilmemesi de dikkat çekiyor.
Uzmanlar, konuyu araştırmadan yanlı propagandalara kanıp bu gibi yalan haberleri yayan Avrupa medyasını, Ermeni olayları ile ilgili tarihi arşivleri objektif olarak incelemeye davet ettiler. 1915 olaylarıyla ilgili Türkiye’deki bütün arşiv belgelerine isteyenin ulaşabileceğini belirten uzmanlar, bu belgeleri inceleyen hiç kimsenin sözde soykırım iddiasından bahsedemeyeceğini savunuyorlar. Türkiye’nin son dönemdeki bütün iyi niyetli çabalarına rağmen Ermenistan’ın barış sürecini sabote etmesine ve Devlet Başkanı Sarkisyan’ın Ermeni çocuklarına Türkiye’ye karşı nefret duyguları aşılamaya devam etmesine ise haberde hiç değinilmiyor.
Dersim olaylarıyla cesurca yüzleşen ve olayların mağdurlarından özür dileyen Türkiye, Ermenilere soykırım yapıldığı şeklindeki siyasi ve bilim dışı iddiaları savunanlara tarihi arşivleri ve bilimi adres göstermeye devam ediyor.

http://www.cafesiyaset.com/soykirim-iddialari-alman-der-spiegelde_229690.html

Yorumlar kapatıldı.