İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ya Türkler de ‘Fransa Soykırımcı’ Derse

Arzu Çakır Morın / Paris
Soykırım iddialarının tarihçilerin araştırması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Badinter, “Fransa bu olayda taraf değil. Yarın Türk Parlamentosu da ‘Fransız devleti soykırım uygulamıştır’ diye bir karar çıkarsa ne yapacaksınız? Yahudi soykırımı başka, o Fransız topraklarında da işlendi. Hangi Avrupalı devlet suç işlemedi ki? Eğer araba kullanırken sadece dikiz aynasına bakarsanız sonunda duvara toslarsınız” diye konuştu.(Eğer Fransa’nın böyle bir suçu varsa böyle bir karar son derece doğru olur. HYETERT)

**************
Fransa’da sözde Ermeni soykırımını inkara ceza öngören yasa tasarısı, Türkiye’nin AB adaylığına en fazla karşı çıkan isimlerden olan Robert Badinter tarafından sertçe eleştirildi.
Eski bir senatör, Anayasa Mahkemesi başkanı ve Fransa’da ölüm cezasını kaldıran eski adalet bakanı olan Prof. Robert Badinter, Hürriyet’in sorularını yanıtlarken, “Şimdi seçimler var. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve rakibi olan Sosyalistlerin adayı François Hollande, Ermeni oylarını almak için inkar yasasını, hiçbir şey olmamış gibi, yeniden gündeme getiriyor” dedi.
Soykırım iddialarının tarihçilerin araştırması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Badinter, “Fransa bu olayda taraf değil. Yarın Türk Parlamentosu da ‘Fransız devleti soykırım uygulamıştır’ diye bir karar çıkarsa ne yapacaksınız? Yahudi soykırımı başka, o Fransız topraklarında da işlendi. Hangi Avrupalı devlet suç işlemedi ki? Eğer araba kullanırken sadece dikiz aynasına bakarsanız sonunda duvara toslarsınız” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.