İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, Erdoğan’ın özrünün Ermenileri harekete geçirebileceğini söyledi

Yıllarca Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapmış bir isim olan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Dersim özrünün Ermenilere emsal olabileceğine dikkat çekti. Halaçoğlu, önümüzdeki dönemde Ermeni diasporasının bunu emsal gösterip, özür ve tazminat talebiyle ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu… Başbakan Erdoğan’ın “Ermeni meselesini tarihçilere bırakalım” ifadesini hatırlatan Halaçoğlu, “Böyle bir açıklama yapan Başbakan’ın Dersim konusunu tarihçilere bırakmaması anlaşılmaz bir durumdur” dedi.(Objektif hukukun suç saydığı soykırım, katliam vb insanlığa karşı suçlarda tarihçilerin karar vermesi görülmüş, duyulmuş mudur? Bu bir geçiştirme yöntemidir. HYETERT)

***********
Yıllarca Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapmış bir isim olan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Dersim özrünün Ermenilere emsal olabileceğine dikkat çekti. Halaçoğlu, önümüzdeki dönemde Ermeni diasporasının bunu emsal gösterip, özür ve tazminat talebiyle ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.
MHP Kayseri Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, özür ve tazminatın, önümüzdeki dönemde Ermeni diasporası ve başka bazı güçler tarafından gündeme getirilebileceği ve emsal gösterilebileceği uyarısında bulundu.
Dersim tartışmalarını Yeniçağ’a değerlendiren Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan’ın “özür dilemesinin” perde arkasında “gelecek seçimlerde Tunceli’de parsayı toplama amacı” olabileceği gibi başka amaçları da taşıyabileceğini söyledi. Yusuf Halaçoğlu, bu amaçları şöyle sıraladı:
“Suriye ile ilgili yapılan temaslar, yaşanan gelişmelerin örtbas edilmesi, bedelli askerlik konusu ile oluşan tepkinin, gündem değiştirilerek kırılması, yeni Anayasa tartışması ile birlikte gündeme getirilebilecek olası mahalli özerkliğin zemininin hazırlanması.”
MİLLET İRADESİNİ ÇİĞNER
Başbakan Erdoğan’ın “Ermeni meselesini tarihçilere bırakalım” ifadesini hatırlatan Halaçoğlu, “Böyle bir açıklama yapan Başbakan’ın Dersim konusunu tarihçilere bırakmaması anlaşılmaz bir durumdur” dedi.
Halaçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakan Erdoğan’ın özür dilemeye hukuki olarak yetkisi yok. Çünkü Dersim ile ilgili harekat kararını TBMM, yani millet iradesi almıştır. Başbakan bu konuda özür dileyemez. Millet iradesini çiğnemiş olur. Ayrıca, olayların perde arkası ile ilgili Seyit Rıza’nın mahkemedeki ifadeleri söz konusu. Seyit Rıza, mahkemede Rus komutanlarının yanlarında bulunduğunu açıklıyor. Yine o dönem Fransa’nın, Hatay konusunda Türkiye ile mücadelesi söz konusu. Bu nedenle Dersim’deki isyancılarla bağlantıları var. Olaylardaki İngiliz, Fransız ve Rus bağlantısını görmeden yorum yapılamaz. Meclis zabıtları, mahkeme tutanakları ve Genelkurmay Arşivleri kesinlikle incelenmeden bu çıkışlar Türkiye’ye zarar veriyor.”

Yorumlar kapatıldı.