İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan, ülkesinden sürgün edilen yüzbinlerce Emeniyle toplumlararası diyaloğu yoğunlaştırmalı

Bakü resmi çevreleri toplumlararası diyalogun organizasyonu konusuyla gerçekten ilgileniyorsa, ilk elde Azerbaycan’dan sürgün edilen yüz binlerce Ermeni ve Azerbaycan’da yaşayan Azeriler arasında toplumlararası diyalog için adımlara teşebbüs etmeli.
  Beyanat «Armenpress»e bir röportaj vererek Azerbaycanlı yetkililerin toplumlararası diyalog aracılığıyla Dağlık Karabağ Azerbaycan toplumunu Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) sakinleriyle eşit düzlemde gösterme çabalarını yorumlayan Ermenistan Dışişleri Bakan yard. Şavarş Koçaryan’ın açıklamasıyla geldi.

Koçaryan  sözlerinde şunları kaydetti: ″Bu Azerbaycan yönetimine aynı şekilde Dağlık Karabağ yönetimine toplumlararası diyaloğa başvuru yönünde ahlaki hak verir.
Ermeni tarafları, birçok unsurdan oluşan bütünsel bir paket olan güven ortamının pekişmesi meselesini oldukça önemsiyor. Halkar arasında nefret ve düşmanlık tohumları eken devlet propagandası ve militarist retorikten vaz geçme, komşu halkın tarihi-kültürel mirasının yok edilmesi değil aksine korunması, ateşkes rejiminin pekişmesi, tampon hattan keskin nişancıların çekilmesi, farklı alanlarda işbirliği yanısıra toplumların farklı grupları arasında temas ve diyaloğun teşviki bu unsurlar arasında yer almakta.″
Ermenistan Dışişleri Bakan yardımcısına göre Azerbaycan hem sorunun kapsamlı çözümü için gerekli güven ortamının oluşması hem de asıl çözüm süreci zararına sorunun özünü çarpıtarak, varolan sorunlara herşeyden kendisi için elverişli olan unsurları ayırarak elemeci bir yaklaşım gösteriyor. Şavarş Koçaryan ″Azerbaycan yönetimi tarafından Kazan’da Madrid İlkelerinin mutabakatının dumura uğratılmasıyla sonuçlanan Madrid İlkelerinin elemeci ve çarpıtılmış yorumu bunu tanıklık etmektedir″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.