İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nagehan Alçı: Dersim’de Soykırım Yapıldı

Beyaz Tv’de yayınlanan “Med Cezir”in yorumcusu Nagehan Alçı, Dersim’de yapılanların bir soykırım olduğunu söyledi… Nagehan Alçı’nın bu sözleri canlı yayında tartışmalara neden olurken, Nagehan Alçı’ya tepki programın moderatörü Latif Şimşek’ten geldi. “Soykırım” sözcüğünün kullanılmasının yanlış olduğunu kaydeden Şimşek ” Soykırım sözcüğü tehlikeli bir sözcüktür. Biz yıllarca Ermenilere yapıldığı iddia edilen soykırımla ilgili devletçe-milletçe mücadele ettik. Ermeni soykırımı iddiası her sene Türkiye’nin başına bir bela olarak, demokrasinin kılıcı gibi sallanır.” diyerek Alçı’ya tepki gösterdi.Nagehan Alçı ise 1915 olaylarının bir ayıp olduğunu söyleyerek ” 1915 olayları bir ayıptır. Biz bununla daha önceden sağlıklı bir şekilde yüzleşseydik bugün böyle olmazdı. Toplu kıyımları ve sürgünleri kabul etmemiz lazım.” dedi.

**************
Beyaz Tv’de yayınlanan “Med Cezir”in yorumcusu Nagehan Alçı, Dersim’de yapılanların bir soykırım olduğunu söyledi.
Dersim tartışmaları televizyon ekranlarında tartışılmaya devam ediyor. Beyaz Tv’de Latif Şimşek’in modere ettiği “Med-Cezir”de bu hafta “Dersim olayları” mercek altına alındı. Dersim olayları ile başlayan tartışma, Ermeni soykırımına kadar uzanınca canlı yayında sert tartışmalar meydana geldi.
Bugüne kadar televizyon ekranlarında yapılan Dersim tartışmalarında en aykırı düşünce ise gazeteci-yazar Nagehan Alçı’dan geldi. Dersim katliamından “Soykırım” diye bahseden Nagehan Alçı’nın sözleri canlı yayında stüdyoyu karıştırdı.
DERSİM’DE YAPILAN SOYKIRIMDIR
Dersim’de yaşanan olayları “soykırım” olarak değerlendiren Nagehan Alçı “PKK’nın uyguladığı bir terör var ve buna karşı duruyoruz. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda bir terör belası var ve buna karşı devletin verdiği bir mücadele var. Şimdi teröre karşı bir operasyon var. Şimdi o mantıkla bakarsak olaya bugün Kürt kardeşlerimize devletin topyekun imha planı uygulaması lazımdı. Neden? Çünkü PKK terör yapıyor. Bence Dersim’de yapılan da aynı mantıktır. Halkımız inançlıdır ve artık bu sistemi sorgulamamız lazım. Orada olan bir kaç tane çapulcu eşkıya yüzünden, topyekun bir halkı 7’den 70’e kırmaktır, soykırıma uğratmaktır. Ve bunu maalesef bu sistem yapmıştır. Bu yapılan soyu sopu yok etmek üzerine yapılan bir soykırımdır.” dedi.
ALÇI’YA MODERATÖR TEPKİSİ
Nagehan Alçı’nın bu sözleri canlı yayında tartışmalara neden olurken, Nagehan Alçı’ya tepki programın moderatörü Latif Şimşek’ten geldi. “Soykırım” sözcüğünün kullanılmasının yanlış olduğunu kaydeden Şimşek ” Soykırım sözcüğü tehlikeli bir sözcüktür. Biz yıllarca Ermenilere yapıldığı iddia edilen soykırımla ilgili devletçe-milletçe mücadele ettik. Ermeni soykırımı iddiası her sene Türkiye’nin başına bir bela olarak, demokrasinin kılıcı gibi sallanır.” diyerek Alçı’ya tepki gösterdi.
1915 OLAYLARI AYIPTIR
Nagehan Alçı ise 1915 olaylarının bir ayıp olduğunu söyleyerek ” 1915 olayları bir ayıptır. Biz bununla daha önceden sağlıklı bir şekilde yüzleşseydik bugün böyle olmazdı. Toplu kıyımları ve sürgünleri kabul etmemiz lazım.” dedi.
Nagehan Alçı: Dersim’de Soykırım Yapıldı

Yorumlar kapatıldı.