İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı: Sorun henüz çözülmediğinden sınırda her zaman rahatsızlıklar olacak

Sorun henüz çözülmediğinden Ermeni-Azeri sınırında her zaman rahatsızlıklar olacak. Açıklama Gegharkunik eyaletinde gerçekleşen basın brifingi esnasında, son günlerde Azerbaycan tarafından ateşkes rejimi ihlalleri ve 2 Ermeni devre askerin ölümünü yorumlayan Serj Sarkisyan’dan geldi. 

Serj Sarkisyan ″Sorun henüz çözülmediğinden sınırda her zaman rahatsızlıklar olacak, ancak dileğimiz bu rahatsız durumun insani kayıplara sebebiyet vermemesi″ dedi.
Sarkisyan sözlerinde şunları da kaydetti:
 ″ Askerlermizin kaybının günahı tamamıyla ve aynı zamanda kendi ordularındaki kayıpların sorumluluğu da Azerbaycan yönetimine ait. Onlar için askerin ölümü hiçbir değer taşımıyorsa, bizim için askermizin hayatı oldukça değerlidir.
Sanıyorum bu rahatsız durum giderek yumuşar. Aklıselim bunu gerektirdiğinden, mantık bunu hatırlatıyor. Biliyor musunuz? Herhangi bir sorunun çözülmesi için bizim önce bunu arzulamamız ve kanaatimiz olmalı, kanaatimiz olmazsa, amacımız olmazsa, hiçbir şey de yapamayız.″
19 Kasım’da hasım keskin nişancı ateşi sonucu 19 yaşındaki devre asker Armen  oğlu Aren Simonyan, bir sonraki gün ise Savunma Ordusu devre askeri  19 yaşındaki  Armen oğlu Mihran Margaryan şehit olmuşlardı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.