İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zurnanın zırt dediği yer: Tazminat

Engin Ardıç / Sabah
Benzer bir sıkıntı şu ünlü “Ermeni kırımı” konusunda da geçerlidir.Siz bakmayın “tarihçilere bırakalım” deyip topu taca atana hokkabazlara… Maçası sıkışan tarihçilere bırakıyor. Bırakmıyor da bırakırmış gibi yapıyor. Adına ister soykırım deyin, ister otkırım, ister botkırım, 1915 yılında bir “kırım” olduğunu en azgın faşist bile artık inkar edemiyor (onlar da “o dönemin şartları” lafazanlığıyla topu taca atmaya çalışıyorlar.) Çok düşündüm: Yüzde yüz bir “İttihatçı suçu” olan bu katliama, halkın temsilcileri olan, yani İttihatçı bürokrasiye rağmen ve hatta onunla çatışarak iktidara gelmiş olan bugünkü yöneticiler niçin sahip çıkmak zorunda hissederler kendilerini?…

******************
Yetmiş yıldan fazladır unutturulmak istenen Dersim rezilliği ortalığa kabak gibi döküldü ya, bazı hukukçular “tazminat” konusunu da akıllarına getirmişler.
Tanzimat değil efendim, bildiğiniz tazminat, “ödence” diye bir karşılık da uydurmuşlar. Zarar ziyanı karşılama parası yani…
Dersim’de “fareler gibi” katledilenlerin torunlarının dava açıp tazminat isteme hakları var mı? On binlerce kişi…
Ceza davası açılamıyor. Atatürk’ü mü mahkemeye vereceksiniz, İnönü’yü mü, Bayar’ı mı, Sabiha Hanım’ı mı?
Ama “devleti” mahkemeye verip para isteme yolu açık.
Bakalım kaç kişi buna yeltenecek?… Belki Kılıçdaroğlu’na bile üç beş kuruş düşer canım, sonuçta kendisi Dersim’in Kureyşan kabilesinden Kemal Karabulut değil midir? Tuncelili Kılıçdaroğlu’na değil ama Dersimli Karabulut’a düşer.
Benzer bir sıkıntı şu ünlü “Ermeni kırımı” konusunda da geçerlidir.
Siz bakmayın “tarihçilere bırakalım” deyip topu taca atana hokkabazlara… Maçası sıkışan tarihçilere bırakıyor. Bırakmıyor da bırakırmış gibi yapıyor.

Not: Yasak nedeniyel yazının tamamını yayımlayamıyoruz. Yazıyı http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2011/11/25/zurnanin-zirt-dedigi-yer-tazminat linkinden okuyabilirsiniz. 

Yorumlar kapatıldı.