İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye-Ermenistan İlişkileri Adana’da Tartışılacak

Adana’da, “Türkiye-Ermenistan İlişkilerini Adana’da Tartışmak” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı düzenleneceği bildirildi. Çukurova Üniversitesi’nden (ÇÜ) yapılan açıklamaya göre, ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Dış Politika Programı ortaklığıyla 29 Kasım Salı günü “Türkiye-Ermenistan İlişkilerini Adana’da Tartışmak” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek.

Adana’da, “Türkiye-Ermenistan İlişkilerini Adana’da Tartışmak” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı düzenleneceği bildirildi.
Çukurova Üniversitesi’nden (ÇÜ) yapılan açıklamaya göre, ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Dış Politika Programı ortaklığıyla 29 Kasım Salı günü “Türkiye-Ermenistan İlişkilerini Adana’da Tartışmak” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek.
2006 yılından itibaren Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecine katkı sağlamayı amaçlayan araştırma ve toplantılar düzenleyen TESEV Dış Politika Programı, iki toplum arasında yaşanmakta olan diyalog sürecini genişletmek amacıyla 2010 yılı içerisinde, Kars ve İzmir şehirlerine Ermenistan’dan sivil toplum örgütleri, gazetecileri, yerel yöneticileri, öğrencileri ve uzmanları davet ederek konu üzerine çalıştaylar gerçekleştirmişti.
Bu çalışmalar kapsamında 29 Kasım Salı günü Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile birlikte gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bu süreçte yerel dinamiklerin, ekonomik ve kültürel temasların önemine değinilecek.
Kaynak: IHA

Yorumlar kapatıldı.