İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHP’li Halaçoğlu başbakan’ın özrünü eleştirdi

MHP Kayseri Milletvekili, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Dersim özrünü eleştirdi. “Dedesi yaptıysa özür dilesin. Başbakan şahıstır. Başbakanlık adına yapamaz bunu” diyen Halaçoğlu, devlet adına özür dilenmesi için bunun Meclis’e getirilip kararının çıkartılması gerektiğini söyledi. (Bu tartışmalar Halaçoğluluğu’nun pek çok sözünü yalanlıyor. Öncelikle, Halaçoğlu parlamentoların soykırım, katliam gibi insanlığa karşı suçlar konusunda karar veremeyeceğini söylüyordu, şimdi parlamento bu konuda karar alsın diyor. Yıllarca bütün arşivlerimiz açık dedi, başta Genel Kurmay Arşivleri olmak üzere bir çok arşivin ya açık olmadığını ya da kısmen açık olduğunu siyasiler de yazarlar da söylüyor. Son olarak bu tartışmalar soykırım gibi objektif hukuk içinde yer alan insanlığa karşı suçların tarihçilere bırakılmasının söz konusu olmayacağını da kanıtlamıştır. Dünyada tarihçilerin karar verdiği ne soykırım, ne de başka insanlığa karşı suç vardır. Bir yazarın dediği gibi suçu tarihçilere bırakmak -amiyane tabirle-topu taca atmaktır.  HYETERT.) 


Başbakan Erdoğan’ın Dersim olaylarıyla ilgili “devlet adına özür diliyorum” sözlerine tarihçi milletvekili Halaçoğlu tepki gösterdi. ANKA’ya konuşan Halaçoğlu, Dersim olaylarıyla ilgili bir çalışması bulunmadığı için yorum yapamayacağını ama “Ermeni sorununu tarihçilere bırakalım” diyen Başbakan Erdoğan’ın Dersim belgelerini alıp açıklamasını yadırgadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay arşivlerinin açılması için talimat vermesi gerektiğini savunan Halaçoğlu, bunlar yapılmadan özür dilenmesini eleştirerek şunları söyledi:
“Başbakan tek başına buna nasıl karar verebilir. Meclis’e getirsin bakalım. Dedesi yaptıysa özür dilesin. Başbakan şahıstır. Başbakanlık adına yapamaz bunu. Bunu yapabilmesi için Meclis’ten bunun kararının çıkması lazım. Meclis’e getirilmeli. Siyasetçiler bilim adamları arasında da tartışma var. Burada ne adına kim adına özür diliyorsun. Böyle bir şey olmaz. Kimin adına ne için özür diledi şimdi. Bir belge çıkartarak bunu söyleyemezsin ki?”

Halaçoğlu, CHP’nin özür dilemesi gerektiğiyle ilgili Başbakan Erdoğan’ın çağrısını da, “O zaman başka parti yoktu ki, oradaki milli iradeydi” diye eleştirdi.

http://siyaset.milliyet.com.tr/mhp-li-halacoglu-basbakan-in-ozrunu-elestirdi/siyaset/siyasetdetay/24.11.2011/1466863/default.htm

Yorumlar kapatıldı.