İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kongre’den Obama’ya “Fener Patriğine Destek” Mektubu

ABD Başkanı Obama’ya 89 Senatör ve 291 Temsilciler Meclisi üyesinin imzasıyla gönderilen iki ayrı mektupta “Ekümenik Patrik” olarak adlandırılan Rum Fener Patriği Bartolomeus için “dini özgürlük” istendi.

ABD Başkanı Obama’ya 89 Senatör ve 291 Temsilciler Meclisi üyesinin imzasıyla gönderilen iki ayrı mektupta “Ekümenik Patrik” olarak adlandırılan Rum Fener Patriği Bartolomeus için “dini özgürlük” istendi. ABD Kongresi’nden Rum Fener Patriği’ne destek amacıyla ABD Başkanı Barack Obama’ya toplam 380 imza taşıyan iki ayrı mektup gönderildi.
Senato’nun 100 üyesinin 89’unun ve Temsilciler Meclisi’nin 435 üyesinin 291’nin imzaladığı mektuplarda, Obama yönetiminden “Ekünemik Patrik” olarak adlandırılan Rum Fener Patriği’nin “dini özgürlüğü” için destek istendi.
21 Kasım’da Başkan Obama’ya gönderildiği belirtilen mektuplara imza atan Kongre üyeleri arasında Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı John Kerry ve Senatör Richard Lugar ile Temsilciler Meclisi Dış İşleri Komitesi Başkanı İleana Ros-Lehtinen ve önde gelen demokrat üyesi Howard Breman da gibi ağır toplar da bulunuyor.
Bu arada, ABD’deki Rum örgütlerinden Order of Saint Andrew’un bu konudaki açıklamasına göre, Temsilciler Meclisi üst düzey yetkililerinden Yleem Poblete, her iki partiden o kadar sayıda imza taşıyan bir mektubu daha önce hiç görmediğini belirterek sadece İsrail ve İran ile ilgili mektupların buna yakın sayıda imzayı sağlamış olabileceklerini ifade etti.
– Ankara

Yorumlar kapatıldı.