İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiro Manoyan: Erdoğan Tarafından Dersim’de 14 bin Katledilen Kürt İçin Özür Dilenmesi Terbiyesizlik

Ermeni Devrimci Federasyonu-Daşnaksutyun Bürosu Siyasi Meseleler ve Ermeni Davası Ofisi bşk. Kiro Manoyan,  ″Bu Erdoğan tarafından, o zamanki tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’nin özür dilemesi gerektiğini söylediğinden, terbiyeli bir tutum değildi. Partinin devletten bağımsız gidip katliam yaptığı şeklinde sundu. Hem Ermeni Soykırımı olayında hem de Dersim’de yapılanlardan ötürü sorumlu olan Türkiye devletidir.″ dedi

 **************
24 Kasım 2011
News.am
Türkiye başbakanı Erdoğan tarafından Dersim’de 14 bin katledilen Kürt için özür dilenmesi terbiyesizlik. Açıklama bugün 24 Kasım’da düzenlenen basın toplantısı esnasında Ermeni Devrimci Federasyonu-Daşnaksutyun Bürosu Siyasi Meseleler ve Ermeni Davası Ofisi bşk. Kiro Manoyan’dan geldi.
″Bu Erdoğan tarafından, o zamanki tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’nin özür dilemesi gerektiğini söylediğinden, terbiyeli bir tutum değildi. Partinin devletten bağımsız gidip katliam yaptığı şeklinde sundu. Hem Ermeni Soykırımı olayında hem de Dersim’de yapılanlardan ötürü sorumlu olan Türkiye devletidir.″ dedi Manoyan.
Kiro Manoyan’a göre Türkiye demokrasinin ne olduğunu bölgeye açıklamaya çalışıyor, ancak gerçekte demokrasiyi kendisi ihlal ediyor.
Ermeni-Türk protokollerine ilişkin olarak Kiro Manoyan, son dönemde bir dizi Türk yetkilinin, özellikle Türkiye Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu başkanının Bakü’de bu protokolleri imzalamayacaklarını beyan ettiğini hatırlattı.
EDF-Daşnaksutyun temsilcisi ″Türkiye cumhurbaşkanı da Londra’da protokollerin donmuş olduğunu, ancak ölmemiş olduğunu söyledi. O ‘o kadar donmuş ki üfleyerek erimeyeceği açık’ dedi. Peki o kadar donmuşlardıysa, niçin protokolleri imzaladınız? Bu protokollerin altından imzamızı geri çekmemiz gerektiğini kanıtlıyor. Protokoller bu şekilde tehlikeli. Biz bununla sadece Batılı birkaç dostu memnun ediyoruz″ dedi.

Yorumlar kapatıldı.