İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Açık Mektup: Sayın Doç.Dr. İlkay Orhan Gazi Üniversitesi Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.

Anladığım kadar tarihçi değilsiniz ama, ögretim üyesi bir bilim adamısınız, “ABD eski Başkanı Reagan’ın danışmanı Feın , Beyaz Saray araştırma yaptı, Ermenilerin 2 milyon Müslüman Osmanlıyı katlettiği ortaya çıktı,Ermeniler kendi arşivlerini açmıyor, çünkü bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar” şeklinde yayılan , altında imzanız bulunan haberi , sanırım bir bilim adamı ciddiyetiyle araştırmış ve incelemişsinizdir, bu bağlamda Beyaz Saray, bu araştırmada  yararlandığı kaynakları da beliritmişdir,lütfedip  bu kaynakları açıklarsanız , bizleri de bilgilendirmiş olursunuz.

Sayın Orhan, bu bağlamda 1951 yılında ABD’nin, Ermeni Sorunu ile ilgili görüşünü hatırlatmak isterim. Ocak 1951  yılında ABD hükümetlerinin  BM, Uluslararası Yüksek Adalet Divanına  gönderdiği  yazılı bir metinde  Ermeni Olayı ile ilgili olarak şu sözlere yer verilmiştir; “Hıristiyanların Romalılar tarafından, Ermenilerin Türkler tarafından kırımı, Yahudilerin ve Polonyalıların Naziler tarafından yok edilmeleri, kıyımları,cinayeti,soykırıma  aşikar örneklerdir, BM Yüksek Kurultayı bu ana temel üstünde soykırım sorununu incelemeye almıştır. (Internatıonal Court of Justıce; Pleading, Oral argumments documments,Reservatıon onthe Conventıon onthe Preventıon and Punıshment of Crıme of Genocıde p.25) yukarıdaki beyandan anlaşılacağı gibi “Ermenilerin Türkler Tarafından Kıyımı” ABD hükümeti tarafından “Soykırım Suçuna Aşikar  Bir Örneği” olarak görülmüştür.ABD  bu yazılı beyanından tam 30 yıl sonra Başkan Ronald Reagan  1981 yılında Ermeni Sorunu ile ilgili  ülkesinin görüşünü  bir kez daha  şu kelimelerle  tekrarlamıştır;”Ermeni Kıyımı gibi ve ondan önce ki ve sonraki ve Kamboçya’daki soykırım ve birçok diğer milletlere yapılan sayısız zulümler ve holokost dersleri asla unutulmamalı.” Ronald Reagan. Days of Remembrance of Vıctıms of Halocoust by the Presıdent of the USA Proclamatıon 4833,22 April 1981).
Sayın Orhan diğer bir husus ise, Büyük Larouse . Cilt 6,en . Türküye’nin 1.Dünya savaşı boyunca , insan gücü olarak 2 850 000 insanı silah altına  aldığını, 500- 600.000 şehit verdiğini, ateş kes esnasında elde 560 000 kişi kaldığını ,savaş boyunca  toplam  dünya insan kaybının  8 milyon dolayında  olduğunu, Fransa’nın 1.400 000, Almanya’nın 1.800.000 insan kaybı olduğunu okudum, altında imzanız bulunan  habere göre,1.Dünya savaşı esnasında kayıp  2 milyondan fazla Müslüman Osmanlı ,   yalnız Ermeniler tarafından katledilmiş ; Sayın Orhan ,Tıb mensubu bir bilim adamı olarak , sizce bu mantık  sağlıklı mı dır?.
                                                                                                    Selamlar,
                                                                                                  Dr.med.S.Adam

Yorumlar kapatıldı.