İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB temsilcisi Ermenistan’da

Güney Kafkasya ziyareti çerçevesinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyaret eden Avrupa Birliği’nin (AB)Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile görüştü. Ermeni Armenpress ajansının haberine göre, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Ashton, AB’nin doğu ortakları ile ilişkilerini geliştirmeye gayret gösterdiğini belirterek, AB-Ermenistan ilişkilerinden de memnun olduklarını söyledi.

************
AB Temsilcisi Ashton, Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyaret etti.
 Güney Kafkasya ziyareti çerçevesinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyaret eden Avrupa Birliği’nin (AB)Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile görüştü.
Ermeni Armenpress ajansının haberine göre, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Ashton, AB’nin doğu ortakları ile ilişkilerini geliştirmeye gayret gösterdiğini belirterek, AB-Ermenistan ilişkilerinden de memnun olduklarını söyledi.
Ashton, Ermenistan ile olan ilişkilerine büyük önem verdiklerini ve bu ilişkilerin her taraflı gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, ülkenin kalkınması ve çeşitli reformlar gerçekleştirmesi için Ermenistan’ı teşvik etmeye devam edeceklerini kaydetti.
AB-Ermenistan ilişkilerinden söz eden Ashton, AB ile Ermenistan arasında vize rejiminin basitleştirilmesi konusunda yakın gelecekte önemli ilerlemeler olacağını belirterek, ”Çok fazla teknik meseleler var. Teknik kısım tamamlandıktan sonra müzakereler süreci hız kazanacaktır” dedi.
Küresel kriz nedeniyle AB’nin ”Doğu Ortaklık Projesi” gibi programlara ayırdığı bütçeyi azaltıp azaltmayacağı yönündeki bir soruya ise Ashton, krizin, Doğu ortakları ile olan ilişkilerini hiç bir şekilde etkileyemeyeceğini ifade ederek, AB ülkelerinde ilişkilerin gevşemesinden değil, daha çok pekişmesi üzerinde durulduğu cevabını verdi.
Catherine Ashton, krizin herkes üzerinde etkili olduğunu, ancak Avrupa’nın sözünü tutma ve gelişim temposunu koruma arzusunda olduğunu ifade etti ve ilişkilerin sadece finansal meselelere dayanmadığını, işbirliğinin ortak bir çalışma olduğunu söyledi.
Edvard Nalbandyan ise, AB ile olan ilişkilerini anlattı ve bu ilişkilerinin son dönemde hızlı bir şekilde geliştiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Temasları kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Başbakan Tigran Sarksyan ile de bir araya gelen Ashton, görüşmelerde AB-Ermeni ilişkilerini, bölgesel gelişmeleri ve işgal altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili konuları ele aldı.
A.A.

Yorumlar kapatıldı.