İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

WebKayısı ilk Tüm Ermeni Online Film Festivali başlıyor; 35 film gösterilecek

Erivan’da bugün 15 Kasın’da «Webtv.am» Internet televizyonunda I. Tüm Ermeni Online Film Festivali başlıyor. 20 Aralık ‘tan 25 Aralığa kadar sadece WebTV.am Internet televizyonundan her Cumartesi sayısı 6-8 arasında değişmek üzere 7’den 20 dakkikaya kadar farklı tarzlarda 35 filmin gösterimi gerçekleştirilecek. Film gösterimlerine ilişkin grafik çalışmalar WebTsiran, ″Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali″, WebTV.am Internet TV Facebook sayfalarında yer alacak. Filmler jüri tarafından değil, WebTV.am portalındaki elektronik oylama aracılığıyla gerçekleştirilecek. 


Festivalin başlıca sponsoru Viva.Cell-MTS tarafından tahsis edilen başlıca iki ödül 1000 ve 500 dolar tutarındaki maddi ödüller, 25 Aralık’tasahiplerini bulacak. Yarışmada ″Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali″, WebTV Internet televizyonu destekçisi ve Festval destekçisi Uluslararası ″Novosti Armenia″ Haber Ajansı tarafından sürpriz teşvik ödülleri de olacak.
WebKayısı’da ne dil, ne tarz, ne de teknik kıstaslara ilişkin sınırlamalar yok. Festivalin ilk kez gerçekleştirildiği dikkate alınarak, filmler gösterim öncesinde sanat değeri taşımayabileceği öngörüsüyle bir ön izlemeye tabi tutulmasını gerektiren, sanatsal sert kıstaslar da yok. Festival film küratörlerni eserlerini sunabilecekleri, onları teşvik edici bir platform ortam yaratmayı amaçlamakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.