İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CDU’lu Kauder Erdoğan’a çaktı: Türkiye’deki Hıristiyanlar da kilise inşa edebilmeli!

Almanya’da CDU’nun parti toplantısında konuşan CDU grup sözcüsü Volker Kauder konuşmasının son bölümünü Türkiye ve Erdoğan eleştirisine ayırdı. Türkiye’de Hıristiyan azınlıklara kötü muamele yapıldığını öne süren Kauder, Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı entegrasyon konuşmalarını da eleştirdi. Kauder “Müslümanlar nasıl Almanya’da cami yapabiliyorsa, Hıristiyanların da Türkiye’de kilise yapabilmesi“ gerektiğini öne sürdü ve bundan taviz verilemez” dedi… Daha önce ‘İslam Almanya’ya aittir’ diyen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff da, ‘Biz burada imam yetiştiriyorsak, Türkiye’de de rahip yetiştirilebilmeli.’ demişti.

Globalleşme ve Avrupa ile ilişkiler sallantılı bir şekilde sürerken, Türkiye ile Almanya arasında çeşitli konularda polemik ve tartışmalar gündeme geliyor.
Son olarak 8 Türk’ün Neo Naziler tarafından öldürülmesinin arkasında Alman Anayasa Koruma örgütü çerçevesinde  bir derin devlet yapılanması ortaya çıkarken, Almanya Merkel’in ifadesi ile bunun şokunu yaşıyor. Merkel bu sözleri dün başlayan parti toplantısında söylemişti.
Buna rağmen bu hafta başı toplanan CDU parti çalıştayında bu kez CDU Meclis grup sözcüsü Volker Kauder belki biraz da gündemi değiştirme kaygısı ile Döner cinayetlerine hiç değinmeden doğrudan Türkiye’yi ve Başbakan Erdoğan’ı hedef aldı. Welt Online’da yeralan habere göre Kauder, Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.
CDU bilindiği gibi Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine karşı çıkıyor ve „ayrıcalıklı üyelik“ gibi özel bir statü öneriyor. Türkiye zaten bir tür  böyle bir statü içinde olduğu için, CDU’nun tavrı Türkiye ve Almanya’daki Türklere karşı ayrımcı ve dışlayıcı politikaları teşvik ediyor.
CDU toplantısında ikinci gününde konuşan Volker Kauder bu kez doğrudan Başbakan Erdoğan’ı hedef aldı ve Erdoğan’ın son olarak Almanya’da yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan Almanya’nın Türkleri ve müslümanları dışlayan politikalarını eleştirmiş ve „Entgrasyona evet, asimilasyona hayır“ demişti. Erdoğan’ın Türk çocuklarının Türkçe öğrenmesini istemesi de Almanya’da tepkiyle karşılanmıştı.
Kauder, Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı konuşmalara gönderme yaparak  şunları söyledi:
„Türkiye’de hıristiyan azınlıklara kötü davrananların, Almanya’ya gelip böyle sözler söylemesi kabul ediliemez. Türkiye önce kendine baksın. Müslümanlar nasıl Almanya’da cami yapabiliyorsa, hıristiyanlar da Türkiye’de kilise yapabilmeli, bundan taviz verilemez!“.
Kauder’in bu suçlamalarına Erdoğan, Egemen Bağış ve AKP’nin ne yanıt vereceği henüz bilinmiyor.
Kauder ayrıca Avrupa’daki borç krizine değinirken, Merkel’in ne istediğinin yavaş yavaş anlaşıldığını belirtti ve ekonomide kemer sıkma politikasını kastederek “Avrupa’da artık Almanca konuşma zamanı geldi” dedi.
Daha önce ‘İslam Almanya’ya aittir’ diyen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff da, ‘Biz burada imam yetiştiriyorsak, Türkiye’de de rahip yetiştirilebilmeli.’ demişti.

Yorumlar kapatıldı.