İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Davutoğlu, Ermeni-Türk sürecinin yakın gelecekte değişiklik olmayacağını teyid etti

Türkiye yakın gelecekte Ermenistan’la ilişkilerin normalleşmesi sürecinde herhangi bir olumlu adım atma düşüncesinde değil. Açıklama bugün 12 Kasım’da düzenlenen basın toplantısında Türkolog Andranik İspiryan’dan geldi.Ermeni-Türk ilişkileri konusunda İspiryan, şu an itibarıyla bu süreçte herhangi bir adım atılmadığını, dahası Türkiye’nin bu konuda düşünmediğini kaydetti. 

Ermenistan tarafından Van depremzedelerine yardım yollanması sonrasında Türkiye Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu, insani yardımı kim yollarsa yollasın münnetle kabul ettiklerini belirtti. Ancak Davutoğlu; Ermenistan ve İsrail’den gelen yardımının bu ülkelerle uzlaşma meselesinde rol oynamasının ihtimal dışı olduğunu kaydetmişti.
″Batı tarafından İran’a saldırılması durumunda Ermenistan nasıl bir tutum almalı?″ sorusuna İspiryan, Ermenistan’ın uzun yıllar İran’la iyi ilişkiler içinde bulunduğunu  ve İran’a karşı askeri operasyonlar durumunda, -ki bunu az olası kabul etmekte- Ermenistan’ın tarafsız tutum alacağını belirterek ″Son dönemde Batı medyası bazı kaynakları referans göstererek, İran’a karşı saldırıya hazırlandığını iddia etmekte. Bu bilgiler bölge güçlerinin havasını ve tepkisini  yoklama amacı taşımakta. İran’a saldırmaya fırsat olursa –ki bunu az olası kabul etmekte-, bu sadece nokta saldırılar olur. ″ diyerek yanitladi Türkolog İspiryan.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.