İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran Dışişleri Bakanı: Ermeniler İran’da özel bir statüye sahipler ve herkes tarafından saygı görmekteler

Ermenistan ve İran dostluk ve iş bağlarını daha da derinleştirme konusunda kararlılar. Açıklama İran Dışişleri Bakanı Ali Akbar Salehi’yle buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi başkanı Hovik Abrahamyan’dan geldi… Salehi, ikili ilişkilerin pekişmesi  işinde İran Ermeni toplumunun faaliyetlerini oldukça takdir ederek ″Ermeniler İran’da özel bir statüye sahipler ve herkes tarafından saygı görmekteler″ dedi.

***********
Ermenistan ve İran dostluk ve iş bağlarını daha da derinleştirme konusunda kararlılar. Açıklama İran Dışişleri Bakanı Ali Akbar Salehi’yle buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi bşk. Hovik Abrahamyan’dan geldi.
Meclis basın servsinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre Hovik Abrahamyan, Ermeni-İran ilişkilerinin yüksek düzeyde bulunduğunu ve tüm alanlarda karşılılı güven ortamında gelişmeye devam ettiğini belirtti. Millet Meclisi başkanının ifadesiyle; sağlanan mutabakatların  Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve İran devlet başkanı Mahnud Ahmedinejad tarafından teyid edilen gündem çerçevesinde icra edilmekte.
Hovik Abrahamyan, İran İslam Cumhuriyetinin İran Ermeni toplumuna yönelik geleneksel sıcak tutumunu  oldukça takdir ettiklerini, bunların yansımalarından birinin de Ermeni kültürel değerlerine yönelik ihtimamın olduğunu kaydetti.
İran Dışişleri Bakanı, Hovik Abrahamyan’a  İran Meclis bşk. Sn. Ali Laricani’nin samimi selamlarını ileterek ″İran için Ermenistan güvenilir bir komşu ve dosttur″ dedi.  Ekonomik ilişkilerin bundan sonraki gelişimi açısından enerji ve ulaştırma alanlarında ikili projelerin geliştirilmesinin önemini kaydetti. Salehi, ikili ilişkilerin pekişmesi  işinde İran Ermeni toplumunun faaliyetlerini oldukça takdir ederek ″Ermeniler İran’da özel bir statüye sahipler ve herkes tarafından saygı görmekteler″ dedi.
Buluşmada taraflar bölgesel sorunlar yanı sıra ikili ilgi duyulan konuları değerlendirdiler.

Yorumlar kapatıldı.