İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

22-23 Kasım’da Ermenistan’da Ermeni-Türk İş Konferansı gerçekleştirilecek

22-23 Kasım’da Ermenistan’da Ermeni-Türk İş Konferansı gerçekleştirilecek. Açıklama etkinlik organizatörü ″Emeni-Türk Yakınlaşamsına Destek″ Projesi direktörü Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği danışmanı Artur Ghazaryan’dan geldi.

Program çerçevesinde gerçekleştirilen konferans Temmuz 2010’da Erivan’da gerçekleştirilen benzeri etkinlik sonrasında ikinci konferans niteliğini taşımakta. Üçüncü konferansın 2012 ortasında Türkiye’de düzenlenmesi öngörülüyor.
Konferansa Türkiye ve Ermenistan’dan 30-35 kadar işadamı katılması bekleniyor.
Ghazaryan açıklamasında ″Konferans tam katılımlı oturumu için sadece yarım gün öngörüyoruz, bunun sonrasında işadamları çalışma grafiklerini aha çok buluşmalarla dolduracalar. Özellikle iş kadınları Gümrü’de eyalet düzeyindeki ″Şirak Expo″ fuarına katılacaklar. ″ dedi.
Ermenistan ve Türkiye’nin ticaret hacmi 2010’da 212.1 milyon dolar veya Ermenistan’ın dış ticaretinin %4.4’nü (2009’a kıyasla münferit bir değişiklik yok) oluşturakta. Ermenistan’dan ihracat 1.3 milyon dolar, ithalat ise 210.4 milyon dolar.
″Emeni-Türk Yakınlaşamsına Destek″ Projesi 1 Ekim 2010’da Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği, Avrasya Fonu, Erivan Basın Kulübü ve Uluslararası İnsani Gelişim Merkezi tarafından, Türk partnör kuruluşlarla ortaklaşa gerçekleştirilmekte. ABD Hükümeti desteğinde gerçekleştirilen proje ekonomik ve sosyal alanlarda ortak etkinlikler düzenlenmesini öngörmekte.

Yorumlar kapatıldı.