İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın Türkiye’ye yanıtı: Ermeni Nükleer Santraline ilişkin herhangi bir sorun yok

Son dönemde Türkiye ve Azerbaycan’ın, Türkiye’deki depremin  Ermeni Nükleer Santrali üzerindeki etkisini istismar ettiğini hatırlatalım. Ermenistan Enerji Bakanı Armen Movsisyan bunlara yanıt olarak, nükleer santral alanında sarsıntı şiddetinin sadece 3 şiddetinde olmasına karşın,  Ermeni Nükleer Santralinin en az 9 şiddetindeki depremler öngörülerek tasarlandığını kaydetti.

**************
Kasım 05, 2011 | 11:59
Ermeni Nükleer Santralinin güvenliği uluslararası kuruluşların dikkat merkezinde bulunmakta ve güvenliğine ilişkin herhangi bir sorun yok. Bilgi, Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar bakanının  Ermeni Nükleer Santralinin kapatılması talebiyle MAGATE’ye başvurusuna ilişkin Türk medyasında yayılan haberlere yanıt olarak Ermenistan Enerji Bakanlığı basın sekreteri Lusine Harutyunyan’ın NEWS.am muhabirine açıklamasıyla geldi. Basın sekreteri, Türkiye’nin sıkça benzeri beyanatlarda bulunduğunu ve her seferinde bunları yanıtlamak durumunda kaldıklarını kadetti.
Son dönemde Türkiye ve Azerbaycan’ın, Türkiye’deki depremin  Ermeni Nükleer Santrali üzerindeki etkisini istismar ettiğini hatırlatalım. Ermenistan Enerji Bakanı Armen Movsisyan bunlara yanıt olarak, nükleer santral alanında sarsıntı şiddetinin sadece 3 şiddetinde olmasına karşın,  Ermeni Nükleer Santralinin en az 9 şiddetindeki depremler öngörülerek tasarlandığını kaydetti. Bakan kısa bir süre önce OSART MAGATE misyonunun santralde bulunduğunu ve hazırladıkları raporda santralin işletim risklerinin kontrol edilebilir olduğunu belirtildiğini hatırlattı.

Yorumlar kapatıldı.