İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Zarakolu Cezaevini Değil, Nobel Ödülünü Hak Ediyor”

IPA ve PEN’den yapılan açıklamalarda yayıncı Ragıp Zarakolu’nun KCK operasyonları kapsamında tutuklanması eleştirildi ve Zarakolu’nun cezaevlerini değil, Nobel ödülünü hak ettiği ifade edildi.

Yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu kapsamında tutuklanmasına Uluslararası Yayımcılar Birliği (IPA) ve Uluslararası Yazarlar Derneği’nden (PEN) tepki geldi.
IPA’dan yapılan açıklamada Zarakolu’nun Türkiye’deki özgür yayıncılığın yüz akı olduğu ve bir an önce serbest bırakılması talep edildi.
T24’ün haberine Ragıp Zarakolu’nun hâkim karşısına çıkmasının en az bir yılı bulacağı ancak kendisinin sağlık durumunun cezaevi koşullarını kaldıracak durumda olmadığı ifade edildi ve IPA’nın örgüt olarak Türkiye’nin Cenevre’deki Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcisiyle temasa geçeceği belirtildi.
Zarakolu’nun tutuklanma kararına tepki gösterenler arasında bulunan Uluslararası Yazarlar Derneği’nden (PEN) yapılan açıklamada “Zarakolu yazma ve yayınlama özgürlüğü mücadelesinde uluslararası olarak saygı duyulan bir isimdir” denildi.
PEN’den Larry Siems, yaptığı açıklamada “Zarakolu gibi Türkiye’de sansürü önlemeye çalışanlarla siyasi gündemlerini baskı yoluyla dayatanların çabaları karıştırılmamalıdır” dedi. (EKN)

Yorumlar kapatıldı.