İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Medya yöneticileri, anayasa komisyonu üyeleriyle kahvaltıda buluştu

Medya kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında kurulan uzlaşma komisyonunun üyeleri ile bir araya geldi. Azınlık medya temsilcileri ilk kez çağrıldı. Kendilerinin Lozan statüsünde değil de Türkiye vatandaşı olarak toplantıya davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Apoyevmatini’nin Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis, “Yıllar sonra devletin davetine mazhar oldum. Bir azınlık mensubu olarak büyük bir beklentim yok. Bir Türk vatandaşı olarak bu anayasayı çok önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL (CİHAN)- Medya kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında kurulan uzlaşma komisyonunun üyeleri ile bir araya geldi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan medya yöneticileri toplantıya katılanların verdiği görüntünün yapıcı olduğuna dikkat çekti.
Dolmabahçe buluşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Samanyolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Karaca, toplantıya katılan medya temsilcileri ve komisyon üyelerinin çoğunluğunun vesayet rejiminin ömrünü tamamladığı ve yeni anayasaya ihtiyaç duyulması yönünde hemfikir olduğunu söyledi. Toplantı sırasında anayasa sürecine ilişkin içeriğe girilmediğini belirten Karaca, “Sadece komisyon yol haritası belirlenmiş. Bu yol haritasında en önemli nokta bir siyasi partinin çekilmesiyle komisyonun biteceği.”dedi. Azınlık medya temsilcilerinin de toplantıya katıldığını ifade eden Karaca, “Lozan statüsünde değil Türkiye vatandaşı olarak toplantıya davet edilmelerinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Bu çok önemliydi.” diye konuştu.
Toplantıya katılan Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kırca ise, “Bu toplantı medyadan katkı sağlama toplantısıydı. Toplantıdaki fotoğraf yapıcı bir fotoğraftı. Ama bunun ne kadar devam edeceği konusunda herkes de bir soru işareti var.” şeklinde konuştu.
Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ise toplantıya ilişkin şunları söyledi: “Bütün basının katılımı açısından toplantı verimli oldu. Arkasının gelecek olması son derece olumlu. Bütün basının görüşlerinin alınması keyif verici. Çok güzel bir adım atıldı, arkasının da geleceğini umut ediyoruz.”
AZINLIK MEDYA TEMSİLCİLERİ İLK KEZ ÇAĞIRILDI
Yeni anayasa sürecine ilişkin oluşturulan Uzlaşma Komisyonu’nun toplantısına davet edilen azınlık medya temsilcileri ise toplantının basına kapalı bölümünde, ilk kez Türkiye vatandaşı olarak böyle bir toplantıya katıldıklarını dile getirdi. Kendilerinin Lozan statüsünde değil de Türkiye vatandaşı olarak toplantıya davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Apoyevmatini’nin Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis, “Yıllar sonra devletin davetine mazhar oldum. Bir azınlık mensubu olarak büyük bir beklentim yok. Bir Türk vatandaşı olarak bu anayasayı çok önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.