İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Dalyan’ı Gezdi

Muğla’nın Fethiye İlçesi Göcek Beldesi’nde bir haftadır kardeşleri ile tatil yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos, buradan Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi’ne geçti. Bölgedeki tarihi yerleri gezen ve kanalda tekne turu yapan Patrik, geziden memnun ayrıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ağabeyi ve kardeşi ile birlikte Dalyan’a ziyarette bulundu. Yoğun güvenlik altında aracından inen Bartholomeos, korumalar eşliğinde önceden hazır olarak bekleyen tekneye binerek Dalyan kanalında geziye çıktı. Yaklaşık 5 saat süren gezi sonrasında Dalyan Life Restaurant’ta yemek yiyen patrik ve kardeşleri, yoğun güvenlik altında hazır olan araçlarına binerek Dalyan’dan ayrıldı.
Bartholomeos ve kardeşlerinin bindiği teknenin bağlı olduğu şirketin sahibi Özay Akdoğan, Göcek’ten kendisinin telefonla arandığını ve Patrik için bir tekne istendiğini söyledi. Akdoğan, “Patrik Bartholomeos’u karşıladık ve güzel bir kanal gezisi yaptırdık. Kaunos Antik Kenti’ni, balık üretim sahasını gezdi. Ardından sazlıklar arasında güzel ve nostaljik bir gezi yaptırdık. Buralara bayıldığını söyledi. Daha sonra kanal kenarında bulunan restoranımızda yemek ikram ettik. Dil balığını tercih etti ve nar suyu içti. Patrik, önümüzdeki aylarda daha kapsamlı bir tatil için Dalyan’a geleceğini belirtti. Kendisine beldemizde yetişen narlardan bir koli yaparak hediye ettik. Memnun bir şekilde bizden ayrıldı” dedi. – Muğla / Ortaca
Doğan Haber Ajansı [3101219] Haber Yayın Tarihi : 02.11.2011 12:29

Yorumlar kapatıldı.