İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Zarakolu hemen serbest bırakılsın”

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP), yaptığı açıklamada gözaltına alınan yayıncı, yazar, insan hakları savunucusu Ragıp Zarakolu’nun hemen serbest bırakılmalarını istedi…

TGDP’nin açıklaması aynen şöyle:
“Yayıncı, Yazar, İnsan Hakları Savunucusu Ragıp Zarakolu Gözaltına Alındı
KCK adı altında İstanbul’da yapılan operasyonlar kapsamında yayıncı, yazar Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı. 4 Ekim’de yine aynı kapsamda akademisyen oğlu Deniz Zarakolu da 97 kişi ile birlikte gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
Ragıp Zarakolu, Türkiye ve Dünya kamuoyunun yakından tanıdığı ve çok sayıda ödülün sahibi aydınlarımızdandır. Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı ve Belge Yayınları sahibidir. İnsan Hakları Derneği’nin kurucuları arasındadır. Özgür Gündem, Evrensel gibi gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Zarakolu’nun sürmekte olan çok sayıda davası da vardır ve duruşmalarına düzenli olarak katılıyor. Savcılık ifade vermeye çağırsaydı gidip ifadesini verirdi. Ragıp Zarakolu kasıtlı olarak gözaltına alınmıştır. Amaç, Ragıp Zarakolu nezdinde aydınlarımızı, düşünen insanlarımızı, basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü, insan hakları savunucularını, ilerici kamuoyunu terörize etmektir. Gözdağı vermektir. Susturmaktır. Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın gözaltına alınması da aynı amaç kapsamındadır.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cebindeki 1400 kişilik tutuklanacaklar listesi, toplumsal muhalefet güçlerinin “toplumla mücadele yasası” adını verdiği Terörle Mücadele Yasası gereğince gruplar halinde yaşama geçiriliyor. “Sürek avı” başlatılarak TMY terörü tırmandırılıyor.
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak Ragıp Zarakolu’nun ve Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın gözaltına alınmasını protesto ediyor, hemen serbest bırakılmalarını istiyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.