İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Deprem, Ermeni-Türk ilişkileri dinamizmini değiştirebilir

Deprem, Ermeni-Türk ilişkileri dinamizmini değiştirebilir. Açıklama bugün 27 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında «Bölgesel Araştırmalar Merkezi» direktörü Richard Giragosian’dan geldi. Giragosyan önümüzdeki günlerde İstanbul’da bir Ermeni-Türk Konferansı gerçekleştirileceği bilgisini de verdi.″Bugün herkesin Türkiye’yi beklediği açık. Tüm beklentiler Ermenistan’dan değil, Türkiye’den. Ermenistan mümkün olanı hatta fazlasıyla yaptı. Konferansın Van Depremi ve Sp. Giragos Kilisesi açılışı sonrasında gerçekleştirilmesi ilginç″ dedi.

Van’dak yıkıcı depreme ilişkin Serj Sarkisyan tarafından yardım teklifinde bulunulması konusunda R. Giragosian ″Cumhurbaşkanı Gül’le görüştü ve taziyelerini ifade etti. Ermenistan çok hızlı insani yardımını önerdi. Bu aynı zamanda Ermenistan’ın süreçte belirleyici bir taraf olmaya hazır ve muktedir olduğunu gösteriyor″ dedi.
«Bölgesel Araştırmalar Merkezi» direktörünin ifadesiyle Ermenistan ikili ilişkilerde çok az şey yapabilir, Türk dış siyaseti ise son dönemde acil sorunlar ve kayıplarla manidar bir durumda.

Yorumlar kapatıldı.