İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenistan’ın yardım teklifini kabul etti, ancak Erivan henüz resmi bir başvuru almadı

Türkiye’ye deprem ve sonuçlarıyla mücadele çalışmalarında 30 devlet yardım teklifinde bulundu. Bunlar arasında Ermenistan, Rusya, ABD, Çin, Japonya, AB ve komşu ülkeler, İsrail de yer almakta. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye yardım teklifinde bulunan ülkelerden yardım kabul etmeye hazır olunduğunu bildirdi.

NEWS.am Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 23-25 Ekim tarihlerinde devlet ziyareti çerçevesinde bulunduğu Moskova’da deprem haberini aldıktan hemen sonra Türkiye cumhurbaşkanına bir taziye telgraf yolladığı ve yardım önerisinde bulunduğunu bildirmişti.
Türkiye başbakanı Recep T. Erdoğan aralarında Ermenistan ve İsrail de dahil olmak üzere yardım teklifinde bulunan ülkelere teşekkür ederek, Türkiye’nin deprem yaralarını kendisinin sarabileceğini kaydetmişti.
Ermenistan Acil Durumlar Bakanlığı basın servisinden NEWS.am muhabirine yapılan açıklamaya göre; Erivan henüz Türk tarafından resmi başvuru almış değil. Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye’nin başvurusunda somut ne tip yardım talep ettiğinin de belirtilmesi gerektiğini kaydetmekte.
23 Ekim’de Van’da meydana gelen 7.2 Magnitüt şiddetindeki depremde  hayatını kaybedenlerin sayısının 459’a ulaştığı bildirilmekte.
Artçı sarsıntılar devam etmekte.

Yorumlar kapatıldı.