İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da dış yatırımın yüzde 57’si Rusya’dan

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Moskova’da üç günlük resmi ziyarette bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la bir araya geldi… Rusya’nın Ermenistan’daki yatırımlarından dolayı teşekkür eden Sarkisyan da, “Ermenistan’daki dış yatırımların yüzde 57’si Rusya’ya ait. 1500’ün üzerinde Rus şirket faaliyet gösteriyor. İnsani alanda ilişkilerimiz de hızla gelişiyor.” bilgisini aktardı.

MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Moskova’da üç günlük resmi ziyarette bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la bir araya geldi. İki ülke ilişkilerinin ekonomik ve siyasi alanda ulaştığı seviyeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Putin, “Toplam ticaret hacmimiz 2010’da bir önceki yıla göre yüzde 19 arttı. 2011’in ilk altı aylık döneminde artış da yüzde 14. Bu memnuniyet verici…” dedi.
Rusya’nın Ermenistan’daki yatırımlarından dolayı teşekkür eden Sarkisyan da, “Ermenistan’daki dış yatırımların yüzde 57’si Rusya’ya ait. 1500’ün üzerinde Rus şirket faaliyet gösteriyor. İnsani alanda ilişkilerimiz de hızla gelişiyor.” bilgisini aktardı.
Ermenistan ekonomisinde Rus yatırımlarının 2,8 milyar dolara ulaştığını kaydeden Putin, farklı alanlarda ilişkilerin geliştiğini hatırlattı. Rusya ve Ermenistan arasında toplam ticaret hacmi 2010’da 1 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.
Rusya ziyareti çerçevesinde bir dizi anlaşma imzalayan Sarkisyan, Rusya Devlet Başkanı Dmitir Medvedev, Parlamento başkanları ve Moskova Belediye Başkanı ile bir araya geldi. Sarkisyan Moksova’da bulunan Ermeni Kilisesi’nde ayine katılarak Ermeni diasporasına hitap etti.
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.