İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerikan Ermeni Kilisesi Ruhani Liderleri Sarıgül’ü Ziyaret Etti

Kuzey Amerika Ermeni Kilisesi Ruhani Lideri Gajak Vartanyan ve Amerikan Kiliseler Birliği Başkanı Viken Aykazyan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü makamında ziyaret etti. (Gajak Vartanyan değil Hajak Barsamyan’dır. HYETERT)

        
İSTANBUL (İHA) – Kuzey Amerika Ermeni Kilisesi Ruhani Lideri Gajak Vartanyan ve Amerikan Kiliseler Birliği Başkanı Viken Aykazyan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü makamında ziyaret etti.
Diyarbakır Kilisesi’nin açılışı dolayısıyla Türkiye’de bulunan Kuzey Amerika Ermeni Kilisesi Ruhani Lideri Gajak Vartanyan ve Amerikan Kiliseler Birliği Başkanı Viken Aykazyan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü makamında ziyaret ederek, kiliseler için yaptığı hizmetlerden ötürü Sarıgül’e teşekkür etti. Sarıgül yaptığı açıklamada, “Bizim ilçemiz, farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı bir mozaik oluşturuyor. Yerel yönetim olarak tüm kesimlere aynı mesafede olmaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle kiliselerin yanı sıra ilçemizdeki tüm ibadet merkezlerinin bakım, onarım ve restorasyonunu yaptırıyoruz. Sayın Vartanyan ve Sayın Aykazyan’a, dini merkezlerimize yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Hepimiz bu güzel ülkenin ayrı renkleriyiz ve demokrasi kültürünün gereği olarak farklılıklarımızı bir arada, uyum içinde yaşıyoruz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.