İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan Rusya’da: Moskova ve Erivan stratejik ortaklığa doğru

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ve Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, bugün Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve işbirliğinin gelişimine yönelik konuları değerlendiren liderler, farklı alanlarda kapsamlı bir anlaşma paketini imzaladılar.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada, ″Dmitriy Medvedev ve Serj Sarkisyan’ın görüşmeleri nde ikili işbirliği, siyasi diyalog ve ticari-ekonomik işbirliğinin yanı sıra uluslararası gündem konuları değerlendirildi. Sağlık, ekonomi ve dış politikanın yeniden düzenlenmesine dair, hükümetlerarası anlaşmalar imzalandı″ sözlerine yer verildi.
Medvedev, Ermeni lidere “Bu ziyaretin, gerek Rusya’yı gerekse Ermenistan’ı bağlayan stratejik ortaklık ilişkilerini simgelediğine ve son dönemde ülkeler arasında sağlanan ilerlemeleri yansıttığına inanıyorum. Ziyaret bu bakımdan büyük önem taşıyor” dedi.
İki ülke arasında oluşan atmosfere vurgu yapan Serj Sarkisyan, “Siyasi diyalogun bu seviyeye yükselmesinden memnunuz. Her türlü sorunu tartışabiliyoruz. Bunun önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum” dedi. Küresel çaptaki krizlere rağmen Ermenistan ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirten Sarkisyan, yıllık ticaret ve yatırım hacminin sürekli olarak arttığını ifade etti.
Serj Sarkisyan, Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile yaptığı görüşmeden önce Mihail Lomonosov Devlet Üniversitesi’nde kürsüye çıktı ve bir konuşma yaptı. Sarkisyan’a burada Moskova Devlet Üniversitesi onursal profesörlük unvanına layık görüldü.
Ermenistan cumhubaşkanı devlet ziyareti çerçevesinde 23 Ekim’den beri Rusya’da bulunuyor. Sarkisyan başbakan, parlamento temsilcileri ve Moskova belediye başkanıyla da bir araya gelecek. Ziyaret bugün sona erecek.
Rusya.Ru
ABHaber, 25-10-2011 14.03 (TSİ)

Yorumlar kapatıldı.