İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars’ta Hıristiyan Mezarlıkları Sahipsiz

KARS’ta Karacaören köyünde ki Almanların Mezarlığı Kars şeker Fabrikası’nın arsası içerisinden çıkarılınca mezarlıklar sahipsiz kaldı. Yaklaşık 150 Mezarın bulunduğu Alman Mezarlığında şimdi hayvanlar otluyor. 12 yıl önce babasını 2,5 ay öncede annesini bu sahipsiz mezarlığa defneden ve Karacaören köyünün tek Alman asıllı vatandaşı olan August Albuk ile kardeşi Petro Albuk. Anne ve babalarının defin edildiği mezarlıkta hayvanların otladığını görünce üzüldüklerini dile getirdiler.

Daha önce Şeker Fabrikası’nın arsası içerisinde yer alırken, Yeni Doğumevi hastanesi yapılacağı için Şeker Fabrikası’nın arsasını geri çekmesi nedeniyle mezarlık korumasız kaldı.
İçerisinde 150yi aşkın mezarın bulunduğu mezarlıkta diğer mezarlar kaybolmaya yüz tuttu.
Anne ve Babalarını defin ettikleri mezarlıkta şimdi hayvanların otlatıldığın ve korumasız bırakıldığını söyleyen August Albuk, “Mezarlığın bu derece korumasız bırakılmasına üzüldüklerini söyledi. Albuk; Bekçiliğini yapıyoruz. İçerisinde hayvanların otladığını görünce çok üzüldüm. Yetkililerden buna bir çözüm bulmalarını istiyorum.” Diye konuştu.
Albuk kardeşler daha anne ve babalarının mezarları başında dua edip, amin dediler.
SERHATTV

Yorumlar kapatıldı.