İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Vekilden Başkan Kaya’ya Ziyaret

Ermenistan Parlamentosu üyesi ve Gelişen Ermenistan Partisi milletvekili Akhoyan Aragats, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.Sıcak bir ortamda geçen görüşmede, Van’da bulunmaktan ve gördüğü sıcak ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Gelişen Ermenistan Partisi milletvekili Akhoyan Aragats, “Sizlerle tanışmak ve Van’ı görmek bizim için mutluluk vericidir. İlişkilerimizin daha üst düzeyde olması için sıkı bir görüşme ve işbirliği yapmak istiyoruz. Bu nedenle Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı Ermenistan’a davet ediyorum. 

************

         
 VAN (İHA) – Ermenistan Parlamentosu üyesi ve Gelişen Ermenistan Partisi milletvekili Akhoyan Aragats, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Sıcak bir ortamda geçen görüşmede, Van’da bulunmaktan ve gördüğü sıcak ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Gelişen Ermenistan Partisi milletvekili Akhoyan Aragats, “Sizlerle tanışmak ve Van’ı görmek bizim için mutluluk vericidir. İlişkilerimizin daha üst düzeyde olması için sıkı bir görüşme ve işbirliği yapmak istiyoruz. Bu nedenle Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı Ermenistan’a davet ediyorum. Bu diyaloglarla gelişecek dostlukların daha ileriye gitmesi için çaba harcıyoruz. Van’dan sonra Diyarbakır’a da geçerek burada bazı görüşmelerde bulunacağız. Burada gördüğüm sıcak ilgi ve karşılaştığım güzel ortam için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sınır kapısının kapalı olmasından dolayı çok kısa olması gereken Ermenistan-Türkiye arası maalesef kapılar kapalı olduğu için 600 kilometrelik uzun bir yol oluyor. Umarım bunun da çözülmesi için yeni adımlar atılır” şeklinde konuştu.
Ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu konuklarıyla paylaşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, kendilerini misafir olarak değil ev sahibi olarak gördüklerini ve bunun için de karşılıklı işbirliği ve görüşmelerin daha iyi bir seviyeye gelmesi için çalıştıklarını açıkladı. Ermenistan’ı Türkiye’ye bağlayan sınır kapısının da yakın zamanda açılmasını temenni ettiklerini söyleyen Kaya, “Bu kapıların açılmasıyla daha yoğun bir şekilde burada Ermenileri ağırlamayı düşünüyoruz. Van ve Erivan ilişkilerinin daha üst düzeye taşınması için biz belediye olarak gerekli koşulları hazırlayacağız. Kapılar açık olmadığı için de bazı sıkıntılar oluşuyor. Sizlerin ziyaretiyle bu sıcak ilişkilerimiz daha da canlanacaktır. Akdamar Adası’ndaki kilisenin de açılması bunun için bir vesile oldu. Sizleri her zaman burada ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi.
Bu arada Ermenistan Kentrom Televizyon ekibinin de takip ettiği gezi ve görüşmelerde, kentlerin tarihi ve turistik yerlerinde görüntüler alınarak, Ermenistan’da gösterilecek. TV ekibi Belediye Başkanı Bekir Kaya ile de özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yorumlar kapatıldı.