İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bodrum’a Aya Nikola için destek

Bodrum’da 1960’lı yıllarda yıkılan Aya Nikola Kilisesi’ni yeniden yapmaya karar veren Belediye Başkanı Aziz Kocadon’a destek geldi. İmza kampanyası başlatan ‘Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De’ girişimi Bodrum’a gidecek. Bodrum Demokrasi Platformu da Aya Nikola Kilisesi’nin yeniden inşası için harekete geçti.Aya Nikola Kilise-si’nin yeniden yapılması kararına sivil toplumdan destek var. İmza kampanyası başlatıldı.

Bodrum’da 1960’lı yıllarda yıkılan Aya Nikola Kilisesi’ni yeniden yapmaya karar veren Belediye Başkanı Aziz Kocadon’a destek geldi. İmza kampanyası başlatan ‘Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De’ girişimi Bodrum’a gidecek. Bodrum Demokrasi Platformu da Aya Nikola Kilisesi’nin yeniden inşası için harekete geçti.
Aya Nikola Kilisesi’yle ilgili gelişme, pazar günü Radikal’de gündeme geldi. Prof. Baskın Oran’a konuşan Başkan Kocadon, “Ben gafaya godum hocam. Ben yıkcem bu çikin binayı! Çocukluğumdaki eski tarihî kiliseyi tekrar yapcem!” sözleriyle kararlılığını dile getirdi.
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De girişimi www.ayanikolabodrum.blogspot.com adresinden imza kampanyası başlattı. Girişimden Cengiz Algan, Kocadon’a destek vereceklerini açıkladı: “Bodrum’da bir grup arkadaşımız Başkan Kocadon’a giderek desteklerini açıklayacak. Bodrum’da sokaklarda da imza kampanyasını başlatacağız. Bu, Türkiye’de bir ilk. CHP’li ve MHP’li üyelerden itiraz gelmemesi de çok önemli”
Bodrum Demokrasi Platfor-mu’ndan yapılan açıklamada ise Belediye Başkanı’nın ziyaret edileceği ve farkındalık yaratılması için ara vermeden eylemler gerçekleştirileceği duyuruldu.

Yorumlar kapatıldı.