İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD yeni büyükelçisi Ermenistan’da

Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan bugün 17 Ekim’de ABD’nin yeni tayin edilen Erivan Büyükelçisi  John Haffern’i güven mektubu örneğini sunması vesilesiyle kabul etti.

Dışişleri bakanlığı basın servisinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, yeni ABD elçisini kutlayan bakan Nalbandyan başarılar temenni etti ve elçinin faaliyetleriyle son dönemde ortak çabalarla nitel yeni bir düzeye yükselen Ermeni-Amerikan dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesi ve derinleşmesine katkıda bulunacağı yönünde umudunu ifade etti.
İyi dilekler için teşekkür eden büyükelçi Haffern, Birleşik Devletler yönetiminin Ermenistan’la çok yönlü işbirliğinin gelişimini önemsediğini belirtti ve ikili ilişkilerin daha da pekişmesi için elinden gelenin azamisini yapacağı yönünde teminat verdi.
Bakan Nalbandyan ve elçi Haffern, ABD Hükümeti tarafından Ermenistan’ın gelişimine yönelik projelerin icrası dahil olmak üzere Ermeni-Ameikan ilişkilerine ilişkin birçok konuyu değerlendirdiler.
Taraflar bölgesel sorunlara ilişkin fikir alışverişinde bulıundular. Bakan Nalbandyan bu bağlamda AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülke olarak Birleşik Devletlerin Karabağ sorununun barışçıl çözümü sürecindeki olumlu tutumunu oldukça takdir etti.

Yorumlar kapatıldı.