İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan uyruklu Ermeni kadın vasiyeti üzerine Türkiye’de defnedildi

Antalya’nın Alanya ilçesinde ölen Gürcistan uyruklu Ermeni  Anaida Saakyan (74), vasiyeti üzerine çok sevdiği Türkiye’de defnedildi… Cenaze de bulunan kızı Elena ve torunu Meryem Erdinç, göz yaşlarına boğuldu. Kızı Elena ve torunu Meryem, Türk komşuları, Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği Konuşanlar Derneği Başkanı Anjelika Anzhela ve Gürcistanlı hemşerilerinin bulunduğu Norveçli Papaz Jon Adnoy’un yönettiği ayin ile defnedildi.

ANTALYA (CİHAN)- Antalya’nın Alanya ilçesinde ölen Gürcistan uyruklu Ermeni i Anaida Saakyan (74), vasiyeti üzerine çok sevdiği Türkiye’de defnedildi
  
ANTALYA (CİHAN)- Antalya’nın Alanya ilçesinde ölen Gürcistan uyruklu Ermeni i Anaida Saakyan (74), vasiyeti üzerine çok sevdiği Türkiye’de defnedildi.
Alanya’ya yerleşen evlatlarının yanında kalan Gürcistan uyruklu Ermeni Anaida Saakyan (74), akciğer kanseri ve solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti. Saakyan, bugün öğleden sonra Belediye Mezarlığı yanında bulunan Yabancılar Mezarlığı’na gözyaşları arasında defnedildi. Mezarlığa getirilip üzeri açılan Saakyan’ın kendi elbiseleri, evde giydiği terlikleri ve yanında 2 tane çantası bulunuyordu. Cenaze de bulunan kızı Elena ve torunu Meryem Erdinç, göz yaşlarına boğuldu. Kızı Elena ve torunu Meryem, Türk komşuları, Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği Konuşanlar Derneği Başkanı Anjelika Anzhela ve Gürcistanlı hemşerilerinin bulunduğu Norveçli Papaz Jon Adnoy’un yönettiği ayin ile defnedildi.
Bir Türk dostu olan Saakyan, Alanya’da yaşayan kızı Elena Erdinç’in yanında kalıyordu. Türkiye’yi ve Alanya’yı çok sevdiğini ve Türk Ermeni arasındaki çekişmelere rağmen burada defnedilmesini kızı Elena’ya vasiyet etti. Annesinin vasiyetini yerine getiren Çetin, ayin sırasında annesinin ellerini ve yüzlerini öperek, “İnşallah cennete gidecek benim canım güzel annem” diyerek göz yaşlarına boğuldu. Cenaze defnedildikten sonra annesinin anılması için Türk dostlarına yemek veren kızı Erdinç, “Annem Türk-Ermeni çekişmelerine rağmen, ‘Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyorum. Ölürsem beni Türklerin yanında Türk topraklarına defnedin.’ diye vasiyet etmişti. O tam bir Türk dostuydu.” dedi.
Torunu Meryem ise, anneannesinin ayrılığına dayanamayarak kriz geçirdi. Anneannesinin yanaklarını sıkarak seven torun Meryem, bir müddet cenazenin başında kaldı.
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği Konuşanlar Derneği Başkanı Anzhela, yabancı olmalarına rağmen Türkiye’de dil ve din konusunda hiçbir sıkıntı çekmediklerini söyledi. Bugün olduğu gibi Norveçli Papaz tarafından yine kendi din ve adetlerine göre defnedilen Saakyan’ı çok sevdiğini söyledi. Anzhela, “Saakyan bizler gibi Türkiye ve Türkleri çok severdi. Benim bir teyzem gibiydi.” diye konuştu.

http://www.stargundem.com/index.php?news=1243768/gurcistan-uyruklu-ermeni-kadin-vasiyeti-uzerine-turkiyede-defnedildi

Yorumlar kapatıldı.