İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni bir kadın vahşice dövüldü!

Dün Zincirlikuyu Mezarlığı civarında bir kadın sırf Ermeni olduğu için, bir taksici tarafından ağzı burnu kırılıncaya kadar dövüldü. Bu olay apaçık biçimde bir nefret suçudur. Türkiye’deki ırkçılığın yaygınlığını ve nerelere varabileceğini gösteriyor. Hükümetin bu konuda acilen bir eylem planı yapması ve nefret suçları mevzuatı konusunda bir an önce adım atması gerekiyor.


Bu vakanın peşini bırakmayacağız.
Emniyet Müdürlüğü’nü ve savcılığı derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.

İsmini açıklayamadığımız mağdurun ailesinden gelen bir notu aşağıda paylaşıyor ve hem etnik kökene hem dini görüşlere hem de kadına yönelik bu çoklu ayrımcılık vakası karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz.
Irkçılığa DurDe!
Her yerde!
Çünkü ırkçılık her yerde!
“Dün saat 14.30′da, Zincirlikuyu Mezarlığının oralarında, kızkardeşim taksici tarafından yumruklanmış, sonra da saçlarından çekiştirilerek caddeye atılmış….!!! Suçu :” Hristiyan olmak…..”..Kızkardeşime ilk başta :” Şiven bozuk..yahudimisin..ermeni misin” diye sormuş. Kardeşim, çok rahat olarak “Ermeniyim” diye cevaplamış. Taksici başlamış, dinimize hakaret etmeye, Kutsal Kitap’a dil uzatmaya;..kızkardeşim konuyu değiştirmesini istemiş, ama adam inatla devam etmiş..sonuçta “sen kafirsin..cehennemde hepiniz yanacaksınız” deyince ..kızkardeşim de “Bana kafir diyemezsin..” deyince, adam geri dönmüş ve başlamış yumruklamaya….Kaşını patlatmış, kan revan içinde saçından tutarak caddeye fırlatmış..”

Yorumlar kapatıldı.