İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ragıp Zarakolu’nun oğlu KCK’dan gözaltında

Baba Zarakolu operasyonları eleştirdi: “Bizi bıktıran mekanizma yine faaliyette.”İstanbul’da KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında yer alan Deniz Zarakolu, Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi doktora öğrencisi. Baba Zarakolu operasyonları eleştirdi: “Bizi bıktıran mekanizma yine faaliyette.”

Dün sabah saatlerinde Diyarbakır, Antep, Ankara, Batman, Derik ve Kurtalan’la birlikte İstanbul’da da başlatılan KCK operasyonlarında toplam 137 kişi gözaltına alındı. Operasyonların İstanbul ayağında gözaltına alınanlardan birinin de Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Ragıp Zarakolu’nun Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi doktorası yapan oğlu Deniz Zarakolu olduğu öğrenildi.
“Deniz, Siyaset Bilimi dersi veren bir akademisyen”
Sabah 6.30 sularında İstanbul genelinde başlatılan eşzamanlı operasyonlarda Tarlabaşı’ndaki evinin polislerce basılması sonucu gözaltına alınan Zarakolu, siyaset bilimi alanında pek çok araştırma ve çeviri yapmış bir isim.
Oğlunun gözaltına alınma sürecini bianet’e değerlendiren Ragıp Zarakolu, Deniz’in Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) siyaset akademisinde “Siyaset Bilimi” ve “Siyasi Düşünce Tarihi” dersi verdiğini ve bu nedenle gözaltına alındığını düşündüğünü söyledi.
Tüm dünyada çeşitli yasal partilerin siyaset akademileri-okulları olduğunu hatırlatan Zarakolu, sözlerine şöyle devam etti:
* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) de parti akademisi var.
* Aynı bu partiler gibi Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) de bir parti akademisi var. Fakat iktidar yanlısı medya bu akademileri yalan yanlış bilgilerle hedef olarak gösterdi.
* Deniz Zarakolu da BDP’nin akademisinde ders veriyordu ve bu nedenle gözaltına alındı.
* İsviçre’de “Hakim ve Avukatların Bağımsızlığı” diye bir ombudsmanlık merkezi var. Bu merkezin “Türkiye Cumhuriyeti’nde Hakim ve Avukatların Bağımsızlığı” adlı raporu Deniz 2001 yılında çevirdi.
* Şu an avukatların ve hakimlerin sözde bağımsızlığı sağlandı. Ama hala taraflı yargı mantığı devam etmekte. Eğer Deniz’in 11 yıl önce çevirdiği kitabı okusalardı belki bugün bu kadar yanlış yapmazlardı.
“Bu kadar keyfiliği kabul etmek mümkün değil”
Deniz Zarakolu’nun bu şekilde gözaltına alınmasının kendilerini çok üzdüğünü söyleyen baba Zarakolu, aynı zamanda Belge Yayınları yazarlarından Aziz Tunç’un da BDP İstanbul İl Yöneticisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi.
“Legal bir partinin yöneticilerini, bu partinin akademilerinde görev alan kişileri nasıl bu şekilde gözaltına alabiliyorlar, anlamak mümkün değil. Tüm İstanbul’da parti yöneticileri, akademik çalışma yapan insanlar gözaltına alınıyor” diyen Zarakolu, bu kadar keyfiliği kabul etmenin mümkün olmadığını ve kendilerini bıktıran mekanizmanın yine faaliyete geçtiğini söyledi.
Ekin Karaca/Bianet

Yorumlar kapatıldı.