İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’daki azınlık okullarında kitap sorunu çözüldü

Yunanca ders kitaplarına Talim Terbiye Kurulu tarafından onay verilmemesi yüzünden 2011-2012 eğitim yılına fotokopilerle başlayan İstanbul Rum azınlık okullarının kitap sorunu çözüldü.Yetkililerin olaya müdahale ettiği ve 4 Ekim Salı günü Yunanca dilindeki ders kitaplarının Rum azınlık okullarına dağıtıldığı öğrenildi.Talim Terbiye Kurulu’nun onaylamasıyla birlikte Rum azınlık öğrencileri de Yunanca ders kitaplarıyla eğitimlerine başladılar.

Konu hakkında Azınlıkça’nın sorularını yanıtlayan T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Cemaat Vakıfları Temsilcisi ve aynı zamanda RUMVADER Başkanı Lakis Vingas, sorunun çözülmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
2011 yılının Haziran ayından itibaren bakanlıkların Yunanca ders kitapları konusuyla ilgilendiklerini bildiğini aktaran Vingas, “Fakat nedense eğitim dönemi başladığında bu kitaplar hazır olamadı ve bu yüzden de öğrencilere dağıtılamadı. Ancak dün bu sorun çözüldü ve kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Bu konuda, biz tabiî kitapların gecikmesinin sebebini bilmiyoruz. Bir açıklama da gelmedi bu konuda. Fakat sorunun çözülmüş olması hepimizi çok mutlu etti. Zaten bu konu daha önce çözülmüş olmalıydı.” açıklamasında bulundu.
Dünyanın neresinde, hangi ülkede olursa olsun eğitim ve çocukları ilgilendiren konuların insanlık adına önemine değinen Vingas şöyle konuştu: 
“Bütün dünyada eğitimin ve çocukların desteklenmesi en hayatî konular arasında yer alıyor. Bizler bugün bu değerleri sahiplenmezsek veya tam aksine onlara bir haksızlık yaparsak, beklediğimiz, ümit ettiğimiz ve geleceğin daha iyi olması amacıyla yetiştirdiğimiz gelecek nesli yaralamış oluruz. 
Küçük çocukları bu tür şüphelerle, böyle duygularla yetiştirmenin bir manası yok. Tahmin ediyorum ki kitapların bir türlü onay alamaması hadisesi, bir koordinasyon hatasından kaynaklanmıştır. Bu şekilde düşünmek istiyorum. Sonuçta konunun hallolması da hepimizi mutlu etti. Bu konuda inşallah bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya kalmayacağımızı ümit ediyorum. Geçmişe yönelik uygulamalardan muzdarip olmuş bir toplumun yeni genç neslinin eskilerin etkisi altında kalmasını kesinlikle istemiyorum. Gençlerimizin özgüveninin olmasını istiyorum.”

Yorumlar kapatıldı.