İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sergen yeni oyunla geliyor

Yeni sezonda seyircilere perdelerini açan Devlet Tiyatroları’nda “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, bugün Başkent izleyicisiyle buluşuyor. Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Semih Sergen, Oyunun ilk kez 4 Ekim’de seyirciyle buluşacağını ifade eden Sergen, aynı zamanda çeşitli belgeler ve fotoğrafların yer aldığı “Türk Tiyatrosunda Ermeni Tiyatrocular” adlı bir sergiyi de temsilin verileceği tiyatroda açacaklarını ve böylece bir anlamda Ermeni tiyatroculara olan saygılarını göstereceklerini dile getirdi.

********
           
Yeni sezonda seyircilere perdelerini açan Devlet Tiyatroları’nda “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, bugün Başkent izleyicisiyle buluşuyor.
Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Semih Sergen, Haldun Taner’in tüm oyunlarının çok önemli olduğunu, ancak yazarın özellikle “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, “Keşanlı Ali Destanı”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” gibi oyunlarının Türk tiyatrosunun klasikleri arasında yer aldığını belirtti.
İlk defa yıllar önce Tekin Akmansoy tarafından sahneye konan oyunu daha sonra farklı zamanlarda ve yerlerde tekrar oynadıklarını söyleyen Sergen, kötüyü göstererek iyiye telkin edebilen tiyatronun bir ürünü olan “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”nın, bu yönüyle, zaman zaman darda kalan herkes tarafından birçok kez sahnelendiğini ifade etti.
Oyunun ilk kez 4 Ekim’de seyirciyle buluşacağını ifade eden Sergen, aynı zamanda çeşitli belgeler ve fotoğrafların yer aldığı “Türk Tiyatrosunda Ermeni Tiyatrocular” adlı bir sergiyi de temsilin verileceği tiyatroda açacaklarını ve böylece bir anlamda Ermeni tiyatroculara olan saygılarını göstereceklerini dile getirdi.
Kendisinin oyunda hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev olacağına dikkati çeken Sergen, “Bir insana beddua edilecekse ‘Allah seni bir oyunda hem başrol oyuncusu yapsın, hem de yönetmen’ denebilir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.