İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkozy’in Ermenistan ziyaretinin anlamı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Paris ziyaretinin hemen ardından Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 6 Ekim’de Ermenistan’ı ziyaret etmeye hazırlanırken, Le Monde gazetesi, Sarkozy’nin gündemini, “Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının bir parçası” olarak değerlendirdi. Gazeteye konuşan Sarkozy’nin bir danışmanı, “Ziyaretin, Senato’da bloke edilen Ermeni soykırımının reddini cezalandırılan yasa tasarısının onaylatmadan Ermeni topluluğuna güçlü sembolik bir jest yapma imkanını verdiği”ni belirterek, “Türkiye’ye savaş ilan edecek değiliz” dedi.

Sarkozy’in Ermenistan ziyaretinin anlamı
Sarkozy, 6 Ekim’de Ermenistan’ı ziyaret etmeye hazırlanırken, Le Monde gazetesi, Sarkozy’nin gündemini, ‘Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının bir parçası’ olarak değerlendirdi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Paris ziyaretinin hemen ardından Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 6 Ekim’de Ermenistan’ı ziyaret etmeye hazırlanırken, Le Monde gazetesi, Sarkozy’nin gündemini, “Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının bir parçası” olarak değerlendirdi.
Gazeteye konuşan Sarkozy’nin bir danışmanı, “Ziyaretin, Senato’da bloke edilen Ermeni soykırımının reddini cezalandırılan yasa tasarısının onaylatmadan Ermeni topluluğuna güçlü sembolik bir jest yapma imkanını verdiği”ni belirterek, “Türkiye’ye savaş ilan edecek değiliz” dedi.
Le Monde gazetesince yayımlanan bir analizde, Fransa Cumhurbaşkanının gündeminin, yurt içinde ve dışında seçim kampanyasını yürüttüğünün kanıtı olduğu savunulurken, bu konuda verilen çeşitli örnekler arasında Sarkozy’ın Ermeni topluluğuna gösterdiği ilgiye de dikkat çekildi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Fransa ziyareti sırasında iki cumhurbaşkanının birlikte Ermeni kökenli ünlü Fransız şarkıcısı Charles Aznavour’un konserine katıldıklarına işaret eden Le Monde, Sarkozy’nin birkaç gün içinde Erivan’ı ziyaret edeceğini de anımsatarak şöyle yazdı:
“Elise Sarayı’nın bir danışmanına göre, Kafkaslara ziyaret, Senato’da bloke edilen Ermeni soykırımının reddini cezalandırılan yasa tasarısının onaylatmadan Ermeni topluluğuna sembolik güçlü bir jest yapma imkanını veriyor. Danışman da, ‘Türkiye’ye savaş ilan edecek değiliz’ diyor.”(ANKA)

Yorumlar kapatıldı.