İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa cumhurbaşkanıyla beraber Charles Aznavour da Ermenistan’a geliyor

ITAR-TASS’ın verdiği habere göre; Fransalı Ermeni şansonye Charles Aznavour Fransa cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy’ye Ekim ayında Ermenistan’a yapacağı ziyaret esnasında refakat edecek.

NEWS.am daha önce, 28 Eylül’de  Paris’te dünyaca ünlü şansonye Charles Aznavour’un «Olypia» Konser Salonunda bir konseri gerçekleştirdiğini bildirmişti. Emenistan’ın Bağımsızlığının 20. Yıldönümüne ithaf edilen konserde Ermenistan ve Fransa cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan  ve Nicola Sarkozy hazır bulundular. Başkanlar dışında konserde Fransa’nın eski Erivan Büyükelçisi Henry Cuny yanısıra AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı Bernard Fassier de hazır bulundular.
2.5 saat süren konser sıcak ve dostane bir ortamda geçti. Charles Aznavour farklı yıllara ait eserlerini bir saat icra etti, ancak seyirciler ayakta alkışlarıyla sahneden uzaklaşmasına izin vermediler. Aznavour’la beraber konsere Fransız müzisyenler Bénabar, Julien Clerc, Liane Foly, Patrick Fiori, Hélène Segara, Hasmik Papyan, Vardan Mamikonyan vd. de katıldılar.
Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 27 Eylül’de Fransa’ya iki günlük resmi bir ziyarette bulunduğunu kaydedelim.

Yorumlar kapatıldı.